به گزارش پارس به نقل از ایسنا علی باقر زاده رئیس سازمان نهضت سواد آموزی کشور با تبریک هفته دولت و گرامی داشت یاد 41 هزار شهید معلم اظهار کرد: اولویت یافتن بحث سوادآموزی در سخنان حضرت امام (ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی بیانگر اهمیت این مساله است. امروز سازمان نهضت سوادآموزی متولی ریشه کنی بی سوادی در کشور است و همه مسئولین و اراده کرده اند که بی سوادی ریشه کن شود.

معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به امضاء تفاهم نامه ای بین سازمان نهضت سوادآموزی و بسیج سازندگی در زمینه ریشه کنی بی سوادی تصریح کرد: دغدغه بسیج سازندگی در زمینه آموزش افراد بی سواد بسیار ارزنده است و ما آمادگی همکاری با این نهاد ارزشمند را داریم. برای تحقق مطالبه رهبر معظم انقلاب، نهضت سواد آموزی و بسیج سازندگی باید امکانات، ظرفیت ها و اختیاراتشان را به اشتراک بگذارند. بسیج سازندگی قرار است با همکاری ادارات کل آموزش و پرورش در استان ها سوادآموزی برای گروه های مختلف سنی را دنبال کند.

باقرزاده افزود: هر کار بزرگ و ماندگاری که در نظام جمهوری اسلامی انجام گرفته یکی از ارکان مهم و اساسی آن بسیج بوده است. ریشه کنی بسیاری از بیماریها و آبادانی بسیاری از روستاها و امدادرسانی به مناطق زلزله زده و سیل زده به برکت همت بسیجیان محقق شده است. در مساله سواد آموزی هم از ابتدا تا به امروز بسیج به صورت مستقیم حضور داشته است و بسیجیان متولی این کار بوده اند و هم اکنون نیز این فرصت فراهم شده تا با حضور فرزندان برومند امام و رهبری این روند با جدیت بیشتری ادامه یابد.

رئیس سازمان نهضت سواد آموزی کشور خاطرنشان کرد: در حال حاضر 2.5 درصد جمعیت کشور که از لحاظ آماری حدود یک میلیون و 400 هزار نفر می شوند در گروه سنی 10 تا 49 سال، بی سواد و مخاطب نهضت سوادآموزی هستند اما متاسفانه با محدودیت منابع روبرو هستیم. طبق این تفاهم نامه، در سال جاری بسیج سازندگی برای آموزش 60 هزار نفر هدف گذاری کرده است که اگر تحقق یابد 15 تا 18 درصد کل عملکرد هدف گذاری شده برای سوادآموزی در سال 94 محقق می شود.

وی ادامه داد: نمی شود کار بسیج و حضور بسیج را به مسائل کمی محدود کرد بلکه فرهنگ بسیج و کار گروهی و انقلابی باید مورد توجه قرار بگیرد. هدف سازمان نهضت سوادآموزی استفاده از ظرفیت بالای بسیج سازندگی و توانایی های این نهاد ارزشمند برای تحقق اهداف سوادآموزی است.

معاون وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: برای سال 94 سوادآموزی به حدود 553 هزار نفر هدف گذاری شده اما منابع موجود فقط حدود 60 درصد از این تعداد را پوشش خواهد داد لذا همکاری با بسیج برای رسیدن به اهداف در نظر گرفته شده ضروری است. در سال 93 شناسایی و سوادآموزی به حدود 40 هزار بی سواد توسط بسیج انجام شد که بسیج این رقم را در سال 94 به 66 هزار نفر خواهد رساند.

باقرزاده در زمینه تفکیک وظایف دو سازمان در عرصه سوادآموزی بیان کرد: وظیفه سازمان نهضت سوادآموزی تأمین کتاب، منابع مالی و ارزشیابی پایانی است و از طرفی تأمین نیروی انسانی، سازماندهی و اعزام برای آموزش وظیفه بسیج سازندگی است.

رئیس سازمان نهضت سواد آموزی کشور خاطرنشان کرد: اگر منابع تحقق یابد و به تعداد بی سوادان اضافه نشود هدف گذاری ما این است که در طول برنامه ششم آمار بی سوادی را به حداقل ممکن برسانیم و اگر افراد جدیدی ادعای بی سوادی نکنند حداقل 5 سال طول می کشد تا بی سوادی در کشور ریشه کن شود.

مسئول بسیج سازندگی کشور نیز در حاشیه امضاء این تفاهمنامه گفت: چشم انداز ابلاغی بسیج ریشه کنی بی سوادی است و اراده بسیج برای رفع کامل این معضل جدی است.

سردار نعمان غلامی تأکید کرد: این ظرفیت در بسیج وجود دارد که به اهداف ترسیم شده توسط نهضت سوادآموزی زودتر از موعد برسیم و برای این کار نیاز به قرارگاه عملیاتی در عرصه ریشه کنی بی سوادی داریم تا قوانین را تسهیل کند و بتوانیم ظرفیت رده‌های بسیج در سطح کشور را به کار گیریم.