به گزارش پارس به نقل از ایسنا طبق مطالعات منتشر شده در مجله "عصب‌شناسی" انجام فعالیت‌های فیزیکی همچون دوچرخه‌سواری، پیاده‌روی و فعالیت‌های ذهنی همچون جدول حل کردن احتمال خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش می‌دهد اما در از بین بردن نشانه‌های اساسی آلزایمر نقش زیادی ندارد.

مدیر این تحقیقات می‌گوید: فعالیت فیزیکی و ذهنی باعث بهتر شدن حافظه و افزایش کارایی فکری می‌شود اما این تاثیر نقشی در از بین بردن نشانه‌های بیماری آلزایمر ندارد.

این مطالعات بر روی 186 نفر با متوط سن 74 سال انجام شده این افراد مشکل تفکر و حافظه نداشتند. افراد مورد بررسی میزان فعالیت‌های خود را اعلام کردند و 7 روز دستگاه گام‌شمار به آن‌ها متصل بود تا میزان فعالیت فیزیکی آن‌ها اندازه‌گیری شود. از این افراد عکسبرداری MRI انجام شد تا میزان آمیلویید – بتا در مغز آن‌ها اندازه‌گیری شود. این ماده با ابتلا به آلزایمر در ارتباط است. در این عکسبرداری‌ها میزان سوخت و ساز مغز این افراد و اندازه هیپوکامپوس مغز آن‌ها نیز مشخص شد. این افراد تست‌هایی برای اندازه‌گیری توانایی فکری و ذهنی نیز دادند.

مطالعات نشان داد افرادی که در فعالیت‌های شناختی شرکت کرده‌اند، IQ بالاتری دارند و کارایی شناختی آن‌ها بیشتر است. با این حال ارتباطی بین انجام مداوم فعالیت‌های فیزیکی و ذهنی و نشانه‌های بیماری آلزایمر در مغز وجود ندارد.

مدیر این تحقیقات می‌گوید: داشتن زندگی همراه با فعالیت‌های ذهنی و فیزیکی باعث افزایش کارایی شناختی در سنین بالاتر می‌شود. یافته‌های ما نباید باعث ناامید شدن افراد از انجام ورزش‌های فیزیکی و ذهنی شود. پیش از این نیز نشان داده شده بود که ورزش بررای مغز فواید زیادی دارد.