به گزارش پارس به نقل از هفت راه، ممیزی یکی از اولین موضوعاتی بود که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت یازدهم به آن ورود کرد. علی جنتی همراه با سایر مدیران فرهنگی دولت از همان روزهای ابتدایی به پررنگ کردن این موضوع و ضریب دادن به آن اقدام نمود و در یکی از سخنانش ایده «واگذاری ممیزی به ناشران» را مطرح ساخت. اما از همان روزهای ابتدایی مطرح شدن این طرح، فعالان حوزه نشر معتقد بودند که چنین چیزی ممکن نیست. آنها ارائه این طرح را نشانه ناآشنا بودن وزیر با واقعیات بازار نشر می‌دانستند و معتقد بودند که وضعیت نشر در کشور به گونه‌ای است که حتی ناشران مخالف ممیزی هم زیر بار این طرح نخواهند رفت.
حالا حسین نوش‌آبادی، سخنگوی وزارت ارشاد در گفت وگوی اخیر خود با ایلنا بر این امر صحه گذاشته است. او گفت: در ابتدای دولت یازدهم ایده‌ای وجود داشت که ممیزی را به ناشران بسپاریم چون هم آنان به قانون ممیزی واقفند و هم مسئولیتی نسبت به نویسنده و مترجم دارند و با توجه به این مسئولیت و وظیفه دولت تصمیم گرفت که ممیزی را به آنان واگذار کند اما ناشرین محترم از این موضوع استقبال نکردند. ناشران باید بپذیرند و تعهد بدهند که نظارت کیفی روی کتاب‌ها داشته باشند و نقش وزارتی را دنبال کنند. ناشران معتقد بودند که اگر زیر بار این موضوع برویم و کتابی را منتشر کنیم اگر نتواند مجوز توزیع بگیرد متضرر می‌شویم.
این سخنان نوش‌آبادی ثابت می‌کند که طرح شتاب‌زده وزیر ارشاد طرحی ناپخته و از روی بی‌اطلاعی با شرایط خاص نشر کتاب در ایران بوده و حال بعد از مدت‌ها کش و قوس به بایگانی سپرده شده است.