به گزارش پارس به نقل از فارس، یک مقام بلندپایه آمریکایی گفته است دیدار بین ایران و ۱+۵ به این دلیل کوتاه بوده است که قرار بوده این دیدار، ملاقات کوتاهی برای تصمیم گیری درباره نحوه ادامه مذاکرات باشد.

این مقام آمریکایی تصریح کرد واشنگتن بخش عمده تحریم ها علیه ایران را پس از هر نوع توافق اولیه با ایران ادامه خواهد داد. به گفته وی معماری تحریم ها در اثر کاهش آنها فرو نخواهد ریخت.

وی افزود تحریم های بانکی و نفتی علیه ایران تا زمان حصول توافق جامع حذف نخواهد شد.

این مقام آمریکایی در توضیح بیشتر درباره لغو تحریم های احتمالی علیه ایران گفته ایران در قبال توافق موقت، کاهش « متوازن، هدفمند، محدود و بازگشت پذیر تحریم ها» را دریافت خواهد کرد.

وی همچنین گفت که در حال حاضر برنامه ای برای حضور سایر وزاری خارجه در مذاکرات ژنو وجود ندارد، اما در صورتی که نیازی به حضور آنها باشد، خانم اشتون به آنها اطلاع خواهد داد.

این مقام دولت بارک اوباما گفته است این مذاکرات بسیار سخت هستند؛ تنش و خنده با هم در این مذاکرات وجود دارند.

وی در پاسخ به سوالی درباره نظرات واشنگتن نسبت به اظهارات امروز رهبر ایران گفت این سخنان ناراحت کننده بودند و یادآوری کننده وجود چندین دهه بی اعتمادی بوده است.

وی گفت متن توافق روی میز است و در روزهای آتی درباره آن مذاکره خواهد شد.

وی درباره دیدگاه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل گفت: « می فهمیم که نتانیاهو باید اوضاع را همانطور که می بیندف بگوید. ما با اسرائیل هدف مشترکی برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی داریم. »

مذاکرات بین ایران با پنج کشور عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل به علاوه آلمان که به گروه ۱+۵ موسوم شده برای حل و فصل آنچه کشورهای غربی به آن « نگرانی ها از برنامه هسته ای ایران» می گویند انجام می شود.

در آخرین دور این مذاکرات که دو هفته قبل در ژنو انجام شد طرفین در آستانه توافق قرار داشتند که لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه با طرح این ادعا که برخی از دغدغه های پاریس در مفاد قطعنامه پیشنهادی گنجانده نشده راه توافق را سد کرد.

بسیاری از کارشناسان، فرانسه را صدای پنهان اسرائیل در این مذاکرات توصیف کردند و سفیر فرانسه در اسرائیل هم روز چهارشنبه با اذعان به اینکه فرانسه دغدغه های اسرائیل را در این مذاکرات در نظر گرفته است گفت پاریس همواره در بحث ایران، طرفدار اسرائیل بوده است.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل با لحنی تند هر گونه توافق بین ایران و کشورهای ۱+۵ را « یک اشتباه تاریخی» توصیف کرده است.

مذاکره کنندگان برخی از کشورهای ۱+۵، از جمله آمریکا پس از مذاکرات ژنو راهی تل آویو شده و مقامات اسرائیل را در جریان این مذاکرات قرار داده اند.

رژیم اسرائیل تنها دارنده سلاح های هسته ای در خاورمیانه است. این رژیم از پیوستن به پیمان منع گسترش سلاح های اتمی (ان پی تی) خودداری کرده است.

ایران از کشورهای امضا کننده پیمان ان پی تی و از اعضای آژانس بین المللی انرژی اتمی است. بازرسان آژانس تا کنون بارها از تأسیسات هسته ای ایران بازدید کرده اما هرگز مدرکی دال بر انحراف برنامه هسته ای ایران به سمت مقاصد نظامی نیافته اند.