تفاوت بتادین و ید در ترکیبات آن هاست.بتادین یک داروی ضد عفونی کننده حاوی یک ماده فعال به نام ید پوویدون (povidone-iodine) است که قادر به ضد عفونی کردن زخم‌های باز پس از آسیب است.در این مطلب از پارس نیوز با تفاوت های این دو بیشتر آشنا خواهید شد.

بتادین چیست ؟

بتادین یک محلول ضد عفونی کننده است که ماده فعال آن داروی ید پوویدون است. محلول‌های ضد عفونی کننده روی بریدگی‌ها یا زخم‌های باز استفاده می‌شود تا از خطر ابتلا به عفونت جلوگیری شود. پس از تمیز کردن ناحیه آسیب دیده با آب و صابون، بتادین را به آرامی روی محل بریدگی یا زخم بمالید. پس از استفاده از محلول، ید از پوویدون آزاد شده و می‌تواند باکتری‌های زخم را هدف قرار دهد.

بتادین را می‌توان برای ضد عفونی کردن زخم‌های روی پوست استفاده کرد. همچنین برای آماده سازی آن برای جراحی روی پوست استفاده می‌شود. ید پوویدون به عنوان دهانشویه برای درمان یا پیشگیری از عفونت در حفره دهان نیز موجود است.

ید چیست ؟

ید یک عنصر طبیعی است که برای تولید هورمون‌های تیروئید در بدن ما ضروری است. متأسفانه بدن ما به تنهایی نمی‌تواند ید تولید کند، بنابراین باید این ماده مغذی را در رژیم غذایی خود داشته باشیم. زمانی که ید مصرف می‌شود، به غده تیروئید می‌رود، جایی که از آن برای ساخت هورمون تیروئید استفاده می‌شود. هورمون‌های تیروئید به تنظیم وزن، دمای بدن، سطح انرژی و رشد کمک می‌کنند. بدون ید، بدن شما در عدم تعادل این هورمون‌ها قرار خواهد گرفت.

شما می‌توانید از طریق غذا‌های غنی از ید، مانند نمک ید دار، جلبک دریایی، شیر، تخم مرغ و ماهی ید دریافت کنید. اگر غذا برای برآوردن این نیاز‌ها کافی نباشد، مکمل‌های ید هم هستند. مکمل‌های ید مانند یدید پتاسیم و یدید سدیم در دسترس هستند. این مکمل‌ها در اشکال مختلف مانند کپسول، قرص یا قطره وجود دارند.

همچنین در پارس نیوز بخوانید: هرگز روی زخم ها بتادین نریزید

اثرات جانبی و تفاوت بتادین و ید

تفاوت بتادین و ید , بتادین عوارض جانبی زیادی ندارد. با این حال، ممکن است پس از استفاده از بتادین، پوست اطراف محل مصرف را دچار سوزش کنید.

در حالی که مکمل ید می‌تواند به بهبود عملکرد تیروئید شما کمک کند، ید بیش از حد می‌تواند منجر به عوارض جانبی خفیفی مانند حالت تهوع یا استفراغ، اسهال و دل درد شود.

خطرات ایمنی و تفاوت بتادین و ید

هیچ گزارشی مبنی بر اثرات سمی شدید هنگام استفاده از بتادین وجود ندارد، اگرچه ممکن است باعث تحریک پوست شود.

هنگام مصرف مکمل‌های ید، مهم است که احتیاط کنید، زیرا ید بیش از حد می‌تواند بر غده تیروئید و هورمون‌های شما تأثیر بگذارد.

از آنجایی که تیروئید ید مصرف می‌کند، افرادی که دارای اختلالات تیروئید هستند می‌توانند به مقادیر زیادی ید حساس باشند. مصرف بیش از حد ید می‌تواند شما را در معرض خطر ابتلا به کم کاری تیروئید، پرکاری تیروئید یا گواتر قرار دهد.

فعل و انفعالات و تفاوت بتادین و ید

گزارشی مبنی بر تداخلات دارویی با بتادین گزارش نشده است. با این حال، هنگام آزمایش خون در مدفوع، استفاده از ید پوویدون می‌تواند منجر به مثبت کاذب شود. مثبت کاذب زمانی است که آزمایش بگوید در مدفوع خون وجود دارد، اما خونی در مدفوع وجود ندارد.

تداخل‌های دارویی، زیر می‌تواند با مکمل‌های ید رخ دهد:

– ترکیب ید با دارو‌های ضد انعقاد مانند وارفارین می‌تواند اثرات ضد انعقاد آن را کاهش دهد.

– استفاده از لیتیوم با ید ممکن است باعث سرکوب هورمون‌های تیروئید بیش از حد معمول شود.

– دوز‌های بالای ید می‌تواند بر روی دارو‌های خاصی که برای درمان پرکاری تیروئید استفاده می‌شوند، مانند متی‌مازول، اثر افزایشی داشته باشد.

موارد مصرف بتادین و تفاوت بتادین و ید

تفاوت بتادین و ید , ید پوویدون PVP-I) Iodine Povidone) یا بتادین به عنوان یدوپوویدون نیز شناخته می شود. این ماده یک ضد عفونی کننده قوی از گروه یدوفورها می‌باشد که اثرات تحریک کنندگی آن کاهش یافته و به ‌طور گسترده‌ای برای ضدعفونی پوست قبل و بعد از عمل جراحی  و تصفیه فاضلاب بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرد. یدوفور از دو ماده ید و یک حلال مانند پویدون و یا سورفکتانت تشکیل شده که در حالت محلول ید آزاد میکند. از بتادین ممکن است هم برای ضدعفونی کردن دست و هم پوست فرد بیمار استفاده شود. این ضدعفونی کننده برای زخم های جزئی نیز استفاده می شود، همچنین ممکن است به صورت مایع یا پودر روی پوست اعمال شود.

عوارض جانبی ضدعفونی کننده بتادین شامل تحریک پوست است. در صورت استفاده در زخم های بزرگ، ممکن است مشکلات کلیوی، سدیم خون بالا و اسیدوز متابولیک ایجاد شود. یدوپوویدون در افرادی که کمتر از ۳۲ هفته باردار یا لیتیوم مصرف می کنند توصیه نمی شود. استفاده مکرر از آن در افرادی که مشکل تیروئید دارند توصیه نمی شود. بتادین  یک مجموعه شیمیایی از پویدون یدید هیدروژن و عنصرید است. این ماده حاوی ۹٪ تا ۱۲٪ ید است که آزاد شدن ید منجر به مرگ طیف وسیعی از میکروارگانیسم ها می شود.

ید پویدون  در سال ۱۹۵۵ وارد بازار تجاری شد و در لیست داروهای ضروری سازمان بهداشت جهانی، ایمن ترین و موثرترین داروهای مورد نیاز در یک سیستم بهداشتی است.

بررسی از نظر شیمیایی و تفاوت بتادین و ید

ید پویدون یک کمپلکس شیمیایی از پویدون، یدید هیدروژن و عنصرید است. در آب سرد و گرم و معتدل ، الکل اتیل، ایزوپروپیل الکل، پلی اتیلن گلیکول و گلیسرول کاملاً محلول است. ثبات آن در محلول بسیار بیشتر از تنتور ید یا محلول لوگوول (محلول یدید پتاسیم با ید در آب) است.

ید آزاد که به آرامی از کمپلگس پویدون ید در محلول آزاد شده است،  سلولهای یوکاریوتی یا پروکاریوتیک را از طریق ید زدایی لیپیدها و اکسیداسیون ترکیبات سیتوپلاسمی و غشایی از بین می برد. این عامل طیف گسترده ای از فعالیت های میکروب کشی را در برابر باکتری ها، قارچ ها، تک یاخته ها و ویروس ها به نمایش می گذارد. انتشار آهسته ید در محلول، سمیت ید نسبت به سلول های پستانداران را به حداقل می رساند.

ید پوویدون را می توان در هیدروژل ها بارگذاری کرد، که می تواند بر پایه کربوکسی متیل سلولز, (CMC) پلی وینیل الکل( PVA)  و ژلاتین یا پلی آکریل آمید باشد. از این هیدروژل ها می توان برای پانسمان زخم استفاده کرد. میزان آزادسازی ید در ید پوویدون به شدت به ترکیب هیدروژل بستگی دارد: با افزابش CMC / PVA بیشتر افزایش می یابد و با افزایش ژلاتین بیشتر کاهش می یابد.

مصارف طبی

تفاوت بتادین و ید , بتادین یک ضد عفونی کننده با کاربرد های گسترده در درمان و پیشگیری از عفونت است. ممکن است در کمک های اولیه برای بریدگی جزئی، سوختگی، ساییدگی و تاول استفاده شود. به دلیل جذب آرام ید از طریق بافت نرم، اثرات ضد عفونی کننده، ماندگاری بیشتری نسبت به رنگ زرد ید از خود نشان می دهد و برای جراحی های طولانی تر نیز گزینه مناسبی میباشد.

در غلظت  ۷.۵تا ۱۰ درصد در فرمهای محلول، اسپری، اسکراب جراحی، پماد و سواب فرمول بندی شده است.  لازم به ذکر است که کلرهگزیدین نیز نتایج مشابه همراه با میزان نگرانی یکسان از مسمومیت را دارا میباشد.

با توجه به مشخصات، در بیشتر موارد پویدون ید استریل باید استفاده شود. محصول غیر استریل می تواند در شرایط محدودی که افراد در آن پوست کاملا سالم داشته و درمعرض خطر و بریدگی قرار نمی گیرند، مورد استفاده قرار گیرند. فرم غیر استریل بتادین به بعضی میکروبها مانند (Burkholderia cepacia) با نام مستعار Pseudomonas cepacia میتواند آلوده باشد.

یک محلول بافر پوویدین ید با غلظت ۲.۵٪ می تواند برای پیشگیری از التهاب ملتحمه نوزادان یا چشم صورتی مورد استفاده قرار گیرد. به خصوص اگر ناشی از Neisseria gonorrhoeae یا Chlamydia trachomatis باشد. در حال حاضر مشخص نیست که در کاهش تعداد موارد ابتلا به ملتحمه در نوزادان نسبت به سایر روشها مؤثرتر است.  به نظر می رسد پوویدیون ید برای این منظور بسیار مناسب است زیرا بر خلاف سایر مواد  در برابر قارچ ها و ویروس ها از جمله  HIV و Herpes Simplex مؤثر است.

کاربرد داروی بتادین (پوویدون آیودین)

ضدعفونی کردن زخم

اشکال دارویی بتادین (پوویدون آیودین)  

محلول، اسپری، پماد، اسکراب، شامپو، پد، ژل واژینال، دوش واژینال

اطلاعات دارویی بتادین (پوویدون آیودین) و تفاوت بتادین و ید

بتادین نام تجاری داروی پوویدون آیودین است که یکی از مواد ضدعفونی کننده قوی می‌باشد که به طور گسترده‌ای برای ضدعفونی کردن زخم‌ها به کار می‌رود. بتادین‌ (پوویدون آبودین) به فرمهای مختلفی موجود است و  به دو نوع سبز و قهوه‌ای تقسیم بندی می‌شوند.

محلول موضعی پوویدون آیودین برای شستشو و ضدعفونی کردن پوست قبل و بعد از عمل جراحی کوچک و بزرگ و تمیز کردن دست جراحان قبل از عمل، مصرف می‌شود. محلول دهان شویه آن برای درمان بیماری‌های التهابی عفونی دهان و حلق ناشی از باکتری‌ها و کاندیدا و نیز در جراحی دندان، مصرف می‌شود. پماد موضعی این دارو برای درمان یا پیشگیری عفونت در بریدگی‌ها و خراشیدگی‌ها، اعمال جراحی کوچک و سوختگی‌ها و درمان عفونت‌های پوستی باکتریایی یا قارچی، زخم بستر، زخم ناشی از توقف جریان خون و هرگونه بیماری عفونی پوست مصرف می‌شود.

این دارو ترکیبی از ید و پلی‌مرها به عنوان حامل است و از طریق آزادسازی تدریجی ید معدنی در تماس با پوست و غشاهای مخاطی اثر ضدعفونی کننده خود را اعمال می‌کند. پوویدون آیودین روی باکتری‌های گرم مثبت و منفی دارای اثر باکتریسیدی است و علیه قارچ‌ها، ویروس‌ها، انگل‌ها، کیست‌ها، پروتوزوآ، مخمرها و اسپورها نیز مؤثر است. قدرت اثر دارو و سمیت آن کمتر از فرآورده‌های حاوی ید آزاد می‌باشد.

بتادین برای عفونت واژن

دوش واژینال پوویدون آیودین برای درمان التهاب واژن ناشی از کاندیدا، تریکوموناس، التهاب غیر اختصاصی یا عفونت‌های مخلوط واژن و نیز برای شستشوی واژن قبل از عمل جراحی مصرف می‌شود.

مقدار و روش مصرف داروی بتادین (پوویدون آیودین)

  • قبل از استفاده از Betadine بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور به شما کمک می‌کند تا اطلاعات جامعی را راجع به دارو به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید. همچنین اگر در رابطه با مصرف آن با سؤالاتی روبرو هستید با داروساز مشورت نمایید.

موارد منع مصرف داروی بتادین و تفاوت بتادین و ید   

  • به تاریخ انقضای داروی Betadine توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام شده است، از مصرف آن خودداری کنید.
  • هرگز بتادین را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.

چنانچه شرایط یا بیماری خاصی دارید، قبل از مصرف این دارو، با پزشک یا داروساز مشورت نمایید. به ویژه اگر شرایط زیر را دارید:

  • حساسیت به این دارو یا دیگر داروها و مواد (مانند سابقه حساسیت مفرط به ید)
  • بارداری یا قصد باردار شدن
  • شیردهی
  • مشکلات تیروئیدی
  • اگر داروی لیتیوم مصرف می‌کنید

موارد هشدار و احتیاطات ویژه حین مصرف داروی بتادین  

  • جذب پوستی بتادین در نوزادان ممکن است باعث کم‌کاری تیروئید شود. لذا از مصرف خودسرانه این دارو برای نوزادان خودداری نمایید.
  • از این دارو برای ضد عفونی سوختگی‌های شدید یا زخم‌های وسیع استفاده نکنید.

تداخلات دارویی بتادین

تداخلات دارویی ممکن است عملکرد و تأثیر داروها را تغییر دهد یا باعث افزایش ریسک بروز عوارض جانبی آنها شود. بنابراین برای مصرف این دارو، لیست تمام داروهایی که مصرف می‌کنید اعم از داروهای تجویزی و غیرتجویزی (گیاهی، مکمل و …) را با پزشک یا داروساز در میان بگذارید.

عوارض جانبی داروی بتادین (پوویدون آیودین)

همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرف‌کنندگان نیز هیچ نوع عارضه‌ای بروز نمی‌دهند. یکسری از عوارض نیز بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف دارو، از بین می‌روند.

در صورت تداوم یا بدتر شدن هریک از عوارض زیر، در اسرع وقت با پزشک داروساز مشورت نمایید:

  • تحریک‌پذیری، خارش، راش یا ادم موضعی
  • استفاده از بتادین برای جراحت‌های بزرگ ممکن است فرد را دچار مشکلات کلیوی و سدیم بالای خون کند. 

انواع بتادین

بتادین  قهوه‌ای

  • مخصوص ضدعفونی پس از جراحی
  • پوویدون ـ آیودین 7.5 %
  • محلول ضدعفونی کننده غیراستریل
  • پاک کننده از بین برنده ویروس‌ها و باکتری‌ها

کاربرد:

  • از بین بردن باکتری‌هایی که ممکن است پوست را عفونی کنند. بتادین برای آماده‌سازی پوست قبل از جراحی به کار برده می‌شود.
  • شستشوی دست برای کاهش باکتری‌های روی پوست
  • کاهش قابل توجه تعداد میکروارگانیسم‌های روی دست‌ها و ساعدها قبل از جراحی یا درمان و مراقبت از بیمار

راهنمای مصرف:

  • دست‌ها را آب بزنید.
  • حدود 5 میلی لیتر (یک قاشق چای‌خوری پر) از بتادین را روی دست‌ها و ساعدها بریزید.
  • بدون اضافه کردن آب، دست‌ها را دو و نیم تا سه دقیقه به هم بمالید.
  • در صورت تمایل می‌توانید از اسفنج استفاده کنید. زیر ناخن‌ها را نیز به خوبی تمیز کنید.
  • مقدار کمی آب اضافه کنید تا کف زیادی تولید شود. دست‌ها را زیر آب شیر، آب بکشید.
  • تمام این مراحل را یک بار دیگر با 5 میلی لیتر بتادین تکرار کنید.

بتادین سبز

  • پوویدون ـ آیودین 10 %
  • محلول ضدعفونی کننده غیراستریل

کاربرد:

  • آماده‌سازی پوست بیمار قبل از درمان
  • آماده‌سازی پوست قبل از جراحی
  • نابود کردن باکتری‌های عامل عفونت‌های پوستی

دستور مصرف:

  • پوویدون ـ آیودین سبز یکبار مصرف است تا از آلودگی خارجی جلوگیری می‌شود.
  • محل جراحی را پیش از جراحی پاک کنید.
  • محلول را روی پوست بزنید و اجازه دهید خشک شود.
  • ناحیه جراحی را می‌توانید با باند پانسمان بپوشانید.

کاربردهای پزشکی و تفاوت بتادین و ید

  • بتادین کاربرد گسترده‌ای برای ضدعفونی کردن موضعی و پیشگیری از عفونت زخم دارد. بتادین در کمک‌های اولیه برای درمان خراش‌ها، سوختگی‌ها، تاول‌ها و بریدگی‌های جزئی به کار برده می‌شود. اثر ضدعفونی کننده بتادین ماندگارتر از تنتور ید است، چون بافت‌های نرم بتادین را به آهستگی جذب می‌کند؛ با این توصیف بتادین برای جراحی‌های طولانی‌تر مناسب‌تر است. کلرهگزیدین نیز اثر مشابهی دارد، اما سمی بودن آن نیز باید در نظر گرفته شود.
  • بتادین کاربرد گسترده‌ای در پزشکی دارد و از آن به عنوان محلول ضدعفونی کننده برای شستشوی قبل و بعد از جراحی، درمان و پیشگیری از عفونت زخم، جراحت، بریدگی و سوختگی و همچنین برای درمان عفونت‌های مربوط به زخم بستر و زخم دکوبیتوس استفاده می‌شود. همچنین متخصصین زنان و زایمان از بتادین برای درمان التهاب واژن ناشی از عفونت‌های قارچی، تریکوموناس یا عفونت‌های مختلط استفاده می‌کنند. پوویدون ـ آیوداین مخصوص این کاربردها در غلظت 10 ـ 7.5 % و به صورت محلول، اسپری، اسکراب، پماد و سواب تولید می‌شود.

 چشم

محلول بافر 2.5 % پوویدون ـ آیوداین برای پیشگیری از التهاب ملتحمه نوزادی، به ویژه موارد ناشی از سوزاک با عامل نایسریا گونوره‌آ یا کلامیدیا تراکوماتیس به کار برده می‌شود. در حال حاضر مشخص نیست که آیا بتادین بیش از دیگر روش‌ها احتمال بروز التهاب ملتحمه را در نوزادان کاهش می‌دهد یا خیر. پوویدون ـ آیوداین از آن رو برای پیشگیری از این عارضه بسیار مناسب است که برخلاف دیگر مواد با قارچ‌ها و ویروس‌هایی مانند اچ آی وی و هرپس سیمپلکس نیز مقابله می‌کند.

موارد منع مصرف

ید موجود در بتادین با پراکسید هیدروژن، نقره، تائورولیدین و پروتئین‌هایی مانند آنزیم‌ها واکنش می‌دهد، نتیجه این واکنش بی‌اثر شدن خود بتادین و ترکیبات اشاره شده است. همچنین بتادین با بسیاری از ترکیبات جیوه نیز واکنش می‌دهد و ترکیبات خورنده یدید جیوه را تولید می‌کند. به علاوه چون بتادین با بسیاری از فلزات واکنش می‌دهد، از این ماده نمی‌توان برای ضدعفونی کردن قبل از سوراخ کردن (پیرسینگ) فلزی استفاده کرد.

بدن ید را در مقادیر مختلف جذب می‌کند، میزان جذب ید به ناحیه استعمال و وضعیت پوست بستگی دارد. با این توصیف بتادین در آزمایش‌های تشخیصی غده تیروئید، مانند تشخیص با ید رادیواکتیو و عامل‌های تشخیصی مورد استفاده برای آزمایش ادرار و مدفوع، مانند رزین Guaiacum  اختلال ایجاد می‌کند.

قیمت بتادین

قیمت انواع بتادین با توجه به درصد  و حجم آن متفاوت می‌باشد. شرکت محور پزشکی آسیا آماده ارائه انواع بتادین در حجم‌ها و درصدهای گوناگون به مراکز درمانی، کلینیک‌ها و بیمارستان‌ها می‌باشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص قیمت و خرید تکی و عمده بتادین می‌توانید از طریق شماره‌های زیر با کارشناسان ما در شرکت محور پزشکی آسیا تماس بگیرید.

سوالات متداول درباره تفاوت بتادین و ید

◊ چه زمانی از بتادین استفاده کنم ؟

♦ برای درمان بریدگی های کوچک سوختگی و یا خراش و یا زمانی که پزشک شما تجویز کند.

◊ چگونه بتادین به جلوگیری از عفونت زخم کمک می‌کند ؟

♦ آنتی سپتیک های موجود در بتادین از – ید برای کشتن سریع میکروب‌هایی در پوست که ممکن است باعث عفونت شوند، استفاده می‌کنند.

◊ جز تشکیل ‌دهنده فعال در محصولات بتادین چیست ؟

♦ ید جز تشکیل ‌دهنده فعال در محصولات ضد عفونی کننده بتادین است. ثابت شده که ید – طیف وسیعی از میکروب‌ها را می‌کشد و به جلوگیری از عفونت کمک میکند.

◊ چه مدت است که محصولات بتادین به وجود آمده اند ؟

♦ محصولات ضد عفونی‌کننده بتادین در بیمارستان‌ها برای بیش از ۵۰ سال برای کاهش انواع میکروب مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

◊ چرا وقتی برای اولین بار یک جراحت جزئی را تجربه می‌کنیم برای درمان از ضد عفونی کننده مثل بتادین استفاده می‌شود ؟

♦  بتادین به جلوگیری از عفونت کمک می‌کند و با اینکار فرآیند التیام را تقویت می‌کند. چرا که عفونت می‌تواند موجب تاخیر در درمان شود.

◊  مزایای بتادین ضد عفونی کننده در مقابل گندزدا های دیگر چه هستند ؟

♦ بتادین اقدام سریع کشتن میکروب را ممکن می‌کند و در مقابل بسیاری از انواع میکروب‌ها موثر است.  برخی مطالعات نشان داده‌اند که سایر گندزدا ها نظیر الکل و هیدروژن پراکسید می‌تواند در فرآیند درمان اختلال ایجاد کند.

◊ میتوانم هر روز از بتادین استفاده کنم ؟

♦ برچسب مربوط به استفاده را بخوانید. اگر شرایط ادامه پیدا کند و یا بدتر شود، یا اگر نیاز دارید که بیش از یک هفته از بتادین استفاده کنید، استفاده را متوقف کنید و با پزشک خود مشورت کنید.

◊ چطور از بتادین استفاده ‌کنم ؟

♦ به آرامی منطقه آسیب ‌دیده را تمیز کنید. مقدار کمی از بتادین گندزدا را بر روی آن قسمت بمالید. اگر مایل باشید می‌توانید آن را با یک نوار استریل بپوشانید. این محصول فقط برای استفاده خارجی توصیه میشود.  اگر پس از چند روز استفاده مشاهده کردید که شرایط زخم پایدار بوده و یا بدتر می‌شود بهتر است استفاده از این محصول را متوقف کنید و از یک پزشک کمک بخواهید؛ برای مشخص شدن نتیجه شما باید بیش از یک هفته از این محصول استفاده کنید.

◊ در چه صورت قبل از استفاده بتادین باید با پزشک مشورت کرد ؟

♦ قبل از استفاده روی جعبه را بخوانید و همانطور که گفته شده آن را مصرف کنید. در صورتی که از بتادینی با درصد ید بالا استفاده میکنید بهتر است قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید. هرگز از بتادین در چشمها و بخش زیادی از بدن استفاده نکنید. اگر به پویدون ایودین حساس هستید، زخم های عمیق و شدید، سوختگی های بالا و جای زخم گاز حیوانات دارید از آن استفاده نکنید و به پزشک مراجعه کنید.

◊ چرا بتادین قهوه‌ای رنگ است ؟

♦ رنگ ماده سازنده بتادین – پویدون ایودین – به رنگ طلایی قهوه ای میباشد که عامل رنگ قهوه ای این محصول است.

◊ آیا ممکن است بتادین پوست و یا لباس مرا لکه ‌دار کند ؟

♦  نه، بتادین پوست، ناخن‌ها و یا مو را برای همیشه لکه ‌دار نخواهد کرد. اگر به طور تصادفی بتادین را بر روی فیبرهای طبیعی مثل پنبه بریزد، معمولا با آب و صابون شسته می‌شود. برای الیاف مصنوعی، بتادین معمولا با کمک پاک ‌کننده آغشته به لکه بر، شسته می‌شوند.

◊  آیا بتادین می‌تواند واکنش آلرژیک را ایجاد کند ؟

♦ اگر نسبت به ید یا هر نوع ماده دیگری در مواد تشکیل دهنده محصول آلرژی دارید، از آن استفاده نکنید.

◊  از کجا بدانیم که کدام محصول بهتر است ؟

♦ این که شما از کدام یک از محصولات ضد عفونی کننده بتادین استفاده می‌کنید براساس اولویت شخصی است چرا که همه محصولات بتادین حفاظت از زخم‌ها را برای بریدگی‌ها، خراش و سوختگی‌های کوچک فراهم می‌کنند. بتادین ( ۱۰ % povidone – ید ) اولین ابزار کمک‌های اولیه است که به راحتی می‌تواند با یک تکه پنبه و یا پد مخصوص به کار رود ؟ بتادین کرمی ( ۵ % povidone ید ) یک کرم ساده برای مصرف خانگی است.

◊ بتادین را از کجا تهیه کنم ؟

♦ بتادین را میتوان از تمامی فروشگاه های خرده فروشی و داروخانه ها پیدا کرد. همچنین شرکت محور پزشکی آسیا توزیع کننده اصلی بتادین به مراکز درمانی کشور است. کافی است تماس بگیریید:

◊ کدام یک از محصولات بتادین برای مصرف خانگی مناسب هستند ؟

♦ اسپری محلول بتادین، بتادین کرمی و بتادین هایی با بسته بندی کوچکتر که درصد ید کمی داشته و برای خانه مناسب هستند.

◊  آیا محصولات بتادین تنها برای استفاده پزشکان در دسترس هستند ؟

♦ محصولات ضد عفونی ‌کننده بتادین توسط متخصصان مراقبت‌های بهداشتی برای بیش از ۵۰ سال به عنوان یک راه حل دفاعی مهم در برابر عفونت‌های موضعی مورد اعتماد قرار گرفته‌اند. بنابراین برخی انواع بتادین فقط برای استفاده حرفه‌ای بوده و برای خرید در فروشگاه‌های خرده‌فروشی در دسترس نیستند. بتادین هایی با درصد ید مناسب مصرف خانگی را میتوان از تمامی خرده فروشی ها، داروخانه ها و فروشگاه های مجازی تهیه کرد.