به گزارش پارس، آزاده داننده در گفت وگو با فارس در پاسخ به این سؤال که در جریان نوسانات نرخ ارز چه بازارهایی در صنعت ICT منفعت کسب کردند و چه بازارهایی متضرر شدند، گفت: تبعات و مسایل ناشی از ارز در صنف IT با سایر حوزه ها تفاوت داشت.

*فروشندگان کالا

رئیس سازمان نظام صنفی رایانه ای استان تهران ادامه داد: در این نوسانات هر کس کالایی داشت منتفع شده است، زیرا کالا را با نرخ های پایین تر تهیه کرده و با افزایش نرخ ارز، توانسته آن را گران تر در بازار بفروشد. بنابراین در یک برهه ای کسانی که کالا داشتند سود بردند.

وی تصریح کرد: از سوی دیگر، شرکت هایی که خدمات عرضه می کنند، مانند واردکنندگان نرم افزارها و واردکنندگان آنتی ویروس، شرکت های VOIP و عرضه کنندگان پهنای باند که پهنای باند را از ماهواره خریداری می کنند، همه خسارت دیده اند و تغییرات نرخ ارز برای آنها سنگین بوده است.

*ارائه کنندگان خدمات

داننده توضیح داد: عرضه کنندگان خدمات هزینه ها را دوره ای (برای مثال سالیانه و ۶ ماهه) پرداخت می کنند. در یک دوره ای با یک هزینه ارزی و نرخ ریالی خدمتی را ارائه داده اند و روزی که خواستند پول بدهند ارز گران شده است، در حالی که آنها با فرض ثابت بودن نرخ ارز از مصرف کنندگان شان نرخ قدیمی را گرفته اند.

*واردکنندگان کالا

رئیس سازمان نظام صنفی رایانه ای استان تهران در خصوص تاثیر نوسانات ارزی بر واردکنندگان صنف IT نیز گفت: در فرایند نوسانات ارزی که در نیمه دوم سال گذشته رخ داد، واردکنندگان صنف IT از مقررات پیچیده واردات بیشتر از افزایش نرخ ارز تحت فشار بودند.

وی ادامه داد: واردکنندگان در رابطه با ثبت سفارش ها مشکل داشتند. ثبت سفارش شان پذیرفته می شد، اما پولشان انتقال داده نمی شد یا جنس شان به گمرک می رسید و اجازه ترخیص نمی دادند.

داننده گفت: در مجموع فاصله زمانی پرداخت پول و ورود کالا به بازار، طولانی می شد و این فاصله برای بازرگانان دوره نامطلوبی است.