به گزارش پارس به نقل از فارس، عباس علی آبادی در سومین همایش کاربران واحدهای سیکل ترکیبی و گازی V۹۴.۲ افزود: دل تمام صنعت برقی ها برای تابستان ۹۳ می تپد و طی جلسه ای که امروز بر وزارت نیرو با حضور وزیر نیرو برگزار شد بزرگ ترین نگرانی ما حول محور افزایش تقاضای برق در سال ۹۳ است.

وی ادامه داد: به دلیل کاهش سهم برق در سبد خانوار اگر چه افزایش قیمت در همه کالاها رخ داده و درآمدها افزایش پیدا کرده اما قیمت برق تغییر چندانی صورت نگرفته است.

علی آبادی اضافه کرد: همین مسئله باعث شده اشتهای مصرف برق افزایش یابد به طوری که ۵ هزار مگاوات در تابستان ۹۳ پیش بینی شده است که افزایش تقاضا داشته باشیم.

وی خاطرنشان کرد: در سال ۹۳ باید فاز ۱۲،۱۵،۱۶،۱۷ و ۱۸ پارس جنوبی برای تولید گاز به مدار بیاید که نگرانی ما را از بابت تأمین سوخت برطرف کند.

وی تأکید کرد: نگرانی از سمت افزایش تقاضا به حدی است که نگرانی ما نسبت به تأمین برق سال آینده را بیشتر کرده است به طوری که پیش بینی شده انرژی تولید شده در تابستان سال آینده حداکثر ۳۰۰۰تا ۳۳۰۰ مگاوات باشد.

وی تأکید کرد: انصافاً وزیر نیرو فعالیت های گسترده ای در مجلس صورت داده تا بحث صادرات، تأمین ارز مورد نیاز را بگیرد که این خود جای تشکر دارد.

مدیر عامل مپنا با اشاره به اینکه ایران و مپنا در تولید انرژی برق جزو بهترین ها هستند گفت: بزرگترین مشکل عراق، پاکستان، سوریه و حتی ترکیه تأمین برق و سوخت است و حتی در کشورهای حاشیه خلیج فارس نگرانی از بابت تأمین برق بسیار زیاد است.

علی آبادی گفت: این کالای با ارزش (صنعت برق) دغدغه تمام کشورها است بنابراین ایران در نقطه ای قرار دارد که هم به لحاظ زیرساختی جزو ۶ کشور سازنده توربین گازی و سازنده نیروگاه است به طوری که امروز صادرات خدمات فنی و مهندسی زبانزد خاص و عام است.

مدیر عامل مپنا با بیان اینکه ما در صنعت برق جزو کشورهای مطرح هستیم گفت: باید قدر خود را بدانیم که اگر این موقعیت را از دست بدهیم و غفلت کنیم به جایی برمی گردیم که حرکت خود را از آنجا آغاز کرده بودیم.

علی آبادی با اشاره به اینکه در سال ۹۳ حدود ۳۰۰۰ مگاوات نیروگاه حرارتی و ۳۳۵۰ مگاوات نیروگاهی بادی و خورشیدی به مدار تولید خواهد آمد در حالی که ۵۰۰۰ مگاوات افزایش تقاضا خواهیم داشت گفت: برای ۲ میلیارد یورو سرمایه گذاری بدون پول تلاش خواهیم کرد بنابراین مدیران صنعت برق باید کمک کنند تا با توکل بر خدا تابستان سال ۹۳ و حتی ۹۴ را پشت سر بگذاریم.

علی آبادی افزود: تابستان سال ۹۴ همانند تابستان سال ۹۳ نخواهد بود بنابراین امید ما به ماده ۱۹ است که از محل این ماده افزایش ۵ درصدی راندمان نیروگاه ها را باید رقم بزنیم.

وی ادامه داد: ماده ۱۹ به صراحت اعلام کرده است که ۸ میلیارد لیتر گازوئیل صرفه جویی سوخت رقم خواهد خورد بنابراین هر سرمایه گذاری که اقدام به اصلاح راندمان و کاهش تلفات انرژی در نیروگاه ها و تبدیل نیروگاه های بخار به سیکل ترکیبی اقدام کند از محل صرفه جویی سوخت پاداش مناسبی به این سرمایه گذار خواهد رسید.

علی آبادی خاطرنشان کرد: اراده مپنا این نیست که انحصار در صنعت برق ایجاد کند بلکه تلاش می کند نیاز برق کشور را تأمین کند بدون اینکه چشم داشتی داشته باشد.

علی آبادی گفت: مطالبات ۵ هزار میلیارد تومانی مپنا نشان از کار صادقانه بود بنابراین ما تلاش می کنیم که ظرفیت های تمام شرکت های صنعت برق را در داخل کشور پشتیبانی کنیم تا هم در داخل و هم در خارج از کشور بدرخشد.

وی افزود: امروز ۱۵۰ توربین V ۹۴.۲ امروز مپنا ۱۵۰ توربین V ۹۴.۲ در داخل و خارج کشور ساخته و نصب کرده است، تعهد ما به نگهداری مناسب از این توربین ها است چرا که این توربین ها قرار است ۲۰ سال اقدام به تأمین برق کند.

وی ادامه داد: از امروز تا انتهای مأموریت این توربین ها اولاً باید خوب کار کند ثانیاً ارتقا و بهبود پیدا کند.

وی گفت: مپنا سازوکار گسترده ای را فراهم کرده برای اینکه بتواند این توربین ها را ارتقا دهد به طوری که در سال ۹۳، V۹۴.۲ از لحاظ راندمان فعلی (۵۰ درصد) به مراتب بهتر خواهد بود.