به گزارش پارس به نقل از ایسنا، بیژن نامدار زنگنه در مورد آخرین وضعیت توسعه فازهای ۱۵ و ۱۶ پارس جنوبی گفت: این دو فاز برای رسیدن به تولید خیلی کار دارند.

وی با تاکید بر این که نمی توان زمان دقیقی را تولیدی شدن این دو فاز اعلام کرد گفت: شاید تولید از فاز ۱۵ و۱۶ میدان گازی پارس جنوبی نیمه دوم سال ۱۳۹۳ محقق شود.

پیش از این زنگنه با اشاره به اهمیت تسریع در توسعه طرحهای میدان مشترک پارس جنوبی و لزوم پایبندی به برنامه ها گفته بود: در دور جدید کاری تمرکز ویژه ای بر راه اندازی فاز های ۱۲،۱۵ و ۱۶،۱۷ و ۱۸ صورت خواهد گرفت و تمامی ظرفیت ها در جهت بهره برداری به موقع از این طرحها بسیج خواهد شد.

به گفته وزیر نفت سایر فازهای جدید و در دست ساخت پارس جنوبی مبتنی بر چارچوب تعریف شده صنعت نفت پس از بهره برداری از فازهای پیشین در اولویت بعدی بهره برداری قرار خواهند داشت.

به گزارش ایسنا، مردادماه امسال با انتقال گاز ترش به پالایشگاه فازهای ۱۵ و ۱۶ میدان گازی پارس جنوبی عملیات راه اندازی پالایشگاه این دو فاز آغاز شد. البته اکنون به دلیل مشکلاتی این کار متوقف شده و مهرزاد صفوت - مدیرعامل شرکت بهره برداری و مدیریت پتروپارس- ابراز امیدواری کرده است که مشکلات پیش آمده در عملیات راه اندازی پالایشگاه ۱۵ و ۱۶ تا شهریور برطف شود.

گاز این پالایشگاه از فازهای ۶،۷ و ۸ میدان گازی پارس جنوبی تامین خواهد شد که در صورت آماده شدن ترین اول این پالایشگاه امکان شیرین سازی ۱۲.۵ میلیون مکعب گاز و تزریق به شبکه سراسری وجود دارد.

به گزارش ایسنا، هم اکنون پیشرفت فاز ۱۵ و۱۶ پارس جنوبی بعد از گذشت ۷۳ ماه از اجرای پروژه به ۹۱ درصد رسیده است.

به گفته زهیری- مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس- باید سال آینده منتظر برداشت گاز از این فازهای شش ساله بود؛ چرا که سکوهای این دوفاز توسط دو شرکت ایزوایکو و صف ساخته نشده است و طبق وعده زهیری آذرماه امسال این دو سکو تکمیل می شود.

از سوی دیگر حفاری ۲۴ حلقه چاه فاز ۱۵ و ۱۶ میدان گازی پارس جنوبی توسط شرکت حفاری دانا کیش تاکنون تکمیل نشده و پیش بینی می شود حفاری ۱۲ حلقه چاه فاز ۱۵ نیمه دوم سال ۹۳ و حفاری ۱۲ حلقه چاه فاز ۱۶ نیمه اول ۹۳ تکمیل می شود.

قرارداد توسعه فازهای ۱۵ و ۱۶ پارس جنوبی به ارزش ۵.۱ میلیارد دلار بین شرکت ملی نفت و شرکت آریانفت شهاب اوایل تیر ماه سال ۱۳۸۵ به امضا رسید و عملیات اجرای این دو فاز از سال ۱۳۸۶ آغاز شده است.

قرارداد ساخت پالایشگاه این دو فاز نیز بین شرکت ملی نفت ایران به عنوان کارفرمای اصلی و قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) به عنوان مسوول بخش خشکی و نماینده پیمانکاران در طرح و شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران به عنوان مسوول بخش دریا بسته شده است.

ساخت سکوها و سازه های فوقانی آن ها از سوی دو شرکت ایزوایکو و صف با نظارت شرکت تاسیسات دریایی انجام می شود و ساخت لوله های دریایی و مدیریت بخش دریا نیز مستقیما بر عهده شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی است.

به گزارش ایسنا، درآمد حاصل از فروش محصولات تولیدی فاز ۱۵ و ۱۶ پارس جنوبی معادل سه میلیارد دلار تخمین زده شده است.

هدف از طرح توسعه فاز ۱۵و ۱۶ پارس جنوبی با دو سکو و ۲۴ حلقه چاه، تولید روزانه ۵۰میلیون متر مکعب گاز طبیعی، ۸۰ هزار بشکه میعانات گازی، ۴۰۰ تن گوگرد و سالانه یک میلیون تن گاز مایع (ال. پی. جی) و یک میلیون تن اتان است.