رئیسی :
بنای دولت ، توسعه شبکه نخبگانی در کشور است
رئیس جمهور در دیدار خانواده شهدا، ایثارگران و نخبگان استان کرمان گفت: بنای دولت مردمی، توسعه شبکه نخبگانی و التزام به بهرهگیری از نظرات نخبگان در اداره کشور است.
رئیس جمهور با تاکید بر ضرورت و اهمیت اجرای عدالت در جامعه، عدالت را مهمترین معروف امروز جامعه دانست و افزود: همه تلاش ما معطوف به رشد و پیشرفت کشور است، اما این پیشرفت باید در پرتو عدالت باشد، اگر نه ما هم به سرنوشت برخی جوامع توسعهیافته مبتلا میشویم که با وجود پیشرفتهای فناورانه، گرفتار عقبماندگی در عرصه اخلاق و معنویت و عدالت هستند.
آقای رئیسی، بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی را سند بالادستی دولت مردمی برای اجرای عدالت معرفی کرد و اظهار داشت: دولت برای اجرای عدالت، بودجه سال ۱۴۰۱ را مستند به سند آمایش سرزمینی تدوین کرد تا در توزیع منابع به نسبت پیشرفت و برخورداری مناطق مختلف، یک توازن ایجاد شود.
رئیس جمهور با بیان اینکه امروز رهبر معظم انقلاب پرچمدار بزرگ عدالت است، تصریح کرد: بنده و همکارانم در سراسر کشور و همه کارگزاران نظام جمهوری اسلامی و همچنین مردم، سربازان میدان تلاش برای تحقق عدالت تحت هدایتهای مقام معظم رهبری هستیم تا عدالت به شکل عینی و عملی تحقق یابد.
آقای رئیسی، تحقق تحولگرایی را در گرو استفاده از نیروی انسانی متعهد و باورمند به مبانی فکری انقلاب اسلامی دانست و گفت: ایجاد تحول اساسی در گرو نقشآفرینی افرادی است که در وهله نخست، خود از روحیه تحولی برخوردار باشند. از همین رو در همه سفرهای استانی تاکید کردهام که مدیران باید نیروهای جوان انقلابی را که به لزوم تحول باور دارند و حاضرند برای ایجاد تحول مسئولیت بپذیرند و خطر کنند، بر مصدر امور قرار دهند.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه در کنار ویژگیهای ذکر شده، به کار گرفتن نیروهای بومی در شرایط برابر اولویت دارد، گفت: به همه مدیران دولت گفتهام که برای مشورت در زمینه انتصابات هیچ محدودیتی قائل نشوند و از نظر همه کسانی که میتوانند مشورت دهند، استفاده کنند، اما به هیچ وجه استقلال عمل خود در عمل و تصمیم و انتصابات را مخدوش نکنند.
آقای رئیسی در ادامه، با اشاره به دستور خود برای ساماندهی وضعیت حضور، زندگی، اشتغال و تردد اتباع بیگانه در کشور، افزود: کار تخصیص شناسه به همه اتباع بیگانه در وزارت کشور آغاز شده است و با قوت ادامه خواهد یافت. همچنین ایجاد سازمان مهاجرین، در مجلس در حال بررسی است و به زودی به نتیجه خواهد رسید.
رئیس جمهور در بخش بعدی سخنان خود بر ضرورت رفع موانع رونق کشاورزی به عنوان یکی از ظرفیتهای اقتصادی مهم استان کرمان تاکید کرد و اظهار داشت: اگر موانع رونق کشاورزی برداشته شود، اقتصاد روستایی رونق میگیرد و صرفه پیدا میکند و در نتیجه، روستاییان انگیزه بیشتری برای ماندن در روستاها پیدا میکنند.
آقای رئیسی با اشاره به تکرار سیلابهای فصلی در برخی مناطق جنوبی استان کرمان، تصریح کرد: این منطقی نیست که اجازه دهیم مشکلی مثل سیل که تقریبا هر سال تکرار میشود، همچنان مردم را آزار دهد. باید با ساخت سد و آب بندها هم مانع تکرار سیل شد و هم تهدید سیل را به فرصتی برای تامین آب در مناطقی کرد که با مشکلات کم آبی روبرو هستند.
رئیس جمهور، تصریح کرد: ساخت سد و آب بند، نیروگاه، مسکن کافی متناسب با نیاز کشور و امثال آن، کارهایی بوده که باید انجام میشده، اما نشده است. دولت مردمی به دنبال گلایه از گذشتهها نیست؛ در عوض، کمر همت را بسته است تا با حرکتی تحولی و انقلابی، کاستیها و عقبماندگیها را جبران کند.
آقای رئیسی در ادامه، به گردشگری به عنوان یکی دیگر از ظرفیتهای استان کرمان اشاره کرد و گفت: در کنار ظرفیتهای تاریخی، تمدنی، فرهنگی و هنری متعدد کرمان در عرصه گردشگری، ظرفیت گردشگری مقاومت نیز به این مجموعه اضافه شده است که باید برای بهرهگیری شایسته از آن و خدمترسانی به زائران مزار حاج قاسم سلیمانی، طرحی جامع آماده و اجرایی شود.
رئیس جمهور بر ضرورت استفاده بهینه از ظرفیت معادن متنوع و غنی در استان کرمان تاکید کرد و افزود: کرمان، بهشت معادن کشور است و برای بهرهگیری شایسته، این ظرفیت باید به دست افراد کاربلد، متعهد و دلسوز سپرده شود و فکر آنها این باشد که این معادن به شکل درست، مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
آقای رئیسی با تاکید بر ضرورت گذر از خامفروشی و ایجاد ارزش افزوده در بهرهبرداری از معادن، افزود: بهرهبرداران معادن باید نسبت به مسئولیتهای اجتماعی خود در قبال شهرهای محل استقرار این معادن نیز غافل نباشند.
رئیس جمهور ادامه داد: دولت تصمیم گرفته بود که صندوقی تحت عنوان توسعه و پیشرفت در استانها ایجاد شود تا منابعی مثل حق مالکانه معادن هر استان در آن واریز شود و در راستای توسعه و تکمیل طرحهای نیمهتمام استانها هزینه شود، اما این طرح در مجلس تغییر کرد. البته این موضوع، نافی مسئولیتهای اجتماعی بهرهبرداران از معادن نیست و مسئولان اجرایی و استاندار باید بهطور جدی پیگیری اجرای مسئولیتهای اجتماعی واحدهای تولیدی مثل معادن باشند.
آقای رئیسی در بخش دیگر از سخنان خود، به عزم دولت برای احیای جهادسازندگی اشاره کرد و گفت: در اثنای پیگیری احیای جهاد سازندگی، به گروههای متعدد جهادی برخوردیم که با وجود ادغام ساختار اداری جهاد سازندگی در وزارت کشاورزی، کاملا فعال هستند و بهطور مستقل به کار خود ادامه میدهند.
رئیس جمهور اظهار داشت: پس از بررسیهای فراوان تصمیم گرفتیم شورای عالی جهاد سازندگی را تشکیل دهیم تا سه کار مهم هدایت، حمایت و نظارت گروههای جهادی را دنبال کند. بر این اساس، گروههای جهادی با قوت به کار خود ادامه میدهند و دولت در قالب شورای عالی جهاد سازندگی، هدایت، حمایت و نظارت از آنها را به عمل خواهد آورد.
آقای رئیسی در بخش دیگر از سخنان خود، به طرح موضوع اصلاح نظام بانکی از سوی یکی از حاضران در نشست اشاره و تصریح کرد: یکی از کارهایی که دولت مردمی از ابتدای آغاز فعالیت خود دنبال کرده، اصلاح نظام بانکی و تطبیق آن با اقتضائات شریعت است. نشستهایی با شورای فقهی بانکها در حال تشکیل است که نتایج آن به اطلاع عموم خواهد رسید.
رئیس جمهور با بیان اینکه با وجود تهدیدها و تحریمها، بارها اعلام کردهایم پیشرفت کشور را به اراده دیگران یا نتیجه مذاکرات، گره نخواهیم زد، تصریح کرد: در کنار کارهای دولت برای خنثیسازی حربه تحریم از سوی دشمن، تلاش برای رفع تحریمهای موجود را نیز دنبال میکنیم.
آقای رئیسی گفت: در عین حال که گروه مذاکرهکننده، با قدرت، منطق و استدلال قوی به دنبال رفع تحریمها است، رونق تولید، افزایش صادرات نفتی و غیر نفتی و جذب سرمایهگذاریهای کلان داخلی و خارجی را با قوت دنبال کردهایم.
رئیس جمهور اظهار داشت: دولت همچنین اصلاحات اقتصادی را نیز آغاز کرده است. این اصلاحات، تنها در یک کار خلاصه نمیشود و بستهای از کارها است که باید دنبال شود. اگر این اصلاحات در سالهای قبل اجرا میشد، قطعا کمهزینهتر بود، اما به هر حال با توکل بر خدا و با تکیه بر پشتیبانی مردم از نظام، این اصلاحات را به پیش خواهیم برد.
ارسال نظر