به گزارش پارس ، به نقل از خبرگزاری فارس حسن پلارک در نشست خبری خود در خصوص آخرین اقدامات کمیته مشارکت‌های مردمی ستاد اربعین، گفت: شیعه که در گذشته در اقلیت جامعه اسلامی بود، بعد از شهادت امام حسین(ع) و حماسه عاشورا از اقلیت در آمد و بزرگ‌ترین گردهمایی را در محل پیروزی حق بر باطل انجام می‌دهد.

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات افزود: شیعه امروز به جایگاهی رسیده است که در تمام عرصه‌ها نقش‌آفرینی می‌کند و این کشور امیرالمومنین و ولی فقیه در تمام دنیا تأثیرگذار است.

رئیس کمیته مشارکت‌های مردمی ستاد اربعین با بیان اینکه سال گذشته آمار برآوردی ما حدود بیش از 2 میلیون زائر ایرانی در راهپیمایی بود، گفت: امسال پیش‌بینی می‌کنیم با انجام صدور ویزا و طی مراحل قانونی، 2 میلیون ایرانی در کنگره عظیم راهپیمایی اربعین در کربلا شرکت کنند.

وی با بیان اینکه برای اربعین 94 ستاد اربعین تشکیل شد و با تشکیل کمیته ده‌گانه از 8 ماه پیش،‌ این ستاد فعالیت خود را شروع کرد، گفت: یکی از کمیته‌ها، کمیته مشارکت‌های مردمی است که دو وجه دارد.

پلارک ادامه داد: وجه اول حضور مردم در این اجتماع است که باید در سامانه سماح ثبت‌نام کنند و برای آنها ویزا صادر شود.

رئیس بازسازی عتبات عالیات درمورد بخش دوم گفت:‌ بخش دوم این کمیته سازماندهی مردمی که قصد کمک و نذورات برای زائران سیدالشهدا در اربعین را دارند، است.

رئیس کمیته مشارکت های مردمی افزود: تا امروز بیش از 80 تفاهم نامه با تشکل‌ها و هیأت‌های گوناگون از سراسر کشور امضا شده و قرار است، زمین و مکان اسکان آنها و همچنین زیرساخت‌ها مانند آب و برق و اسکان تیم‌های خدمات‌رسان در مسیر نجف تا کربلا را ما تهیه کنیم و کارهای گمرکی و ویزای آنها را نیز انجام دهیم.

خیز ستاد کمیته مشارکت‌های مردمی برای اسکان 500 هزار زائر

پلارک با اشاره به اینکه هم‌اکنون بیش از 200 هزار ظرفیت اسکان در کربلا انجام شده است، گفت:‌ امسال قرار است بیش از 500 هزار نفر فضا برای استقرار زائرین ایجاد شود.

وی در ادامه تصریح کرد: امسال بخشی از صحن حضرت زهرا (س) برای اسکان در اختیار زائران قرار می‌گیرد و همچنین زمین‌هایی در کربلا برای این منظور تعیین شده است.

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات با بیان اینکه قرار است بیش از هزار چشمه دوش برای استحمام زائران در کربلا نصب شود، گفت: تاکنون بیش از 300 هزار نفر تعهد پخت غذا به مدت 10 روز توسط هیأت‌ها و تشکل‌ها داده شده که ما وظیفه انتقال مواد غذایی و تهیه مکان پخت را به عهده داریم.

استقرار 3 هزار دستگاه اتوبوس برای انتقال زائران

رئیس کمیته مشارکت‌های مردمی با بیان اینکه امسال براساس آسیب‌‌شناسی‌های انجام‌شده مشکل حمل‌ونقل زائران را حل می‌کنیم، گفت: در این راستا قرار است 3 هزار دستگاه اتوبوس و تریلی لبه‌دار برای حمل زائران با هماهنگی ستادهای استانی، وزارت راه و شهرسازی، سپاه پاسداران و اتوبوس‌های مردمی مستقر شود.

پلارک ادامه داد: تاکنون بیش از 200 دستگاه اتوبوس مردمی برای انتقال زائران در عراق ثبت‌نام کردند که برای صاحبان این اتوبوس‌ها و خانواده‌های‌شان ویزا صادر می‌شود تا یک هفته در کشور عراق زائران را صورت رایگان منتقل کنند.

رئیس بازسازی عتبات عالیات با بیان اینکه در استان‌های کرمانشاه، ایلام و خوزستان ستاد بازسازی به‌عنوان مسئول مرز مستقر است، گفت: در استان‌های دیگر به‌عنوان معین هستیم و ستاد راهیان نور وظیفه اسکان و تغذیه زائران را به عهده دارد.

پلارک گفت: امسال برای جلوگیری از مشکل ازدحام از فاصله نقطه صفر مرزی تا پارکینگ اتوبوس‌ها حدود 10 کیلومتر فاصله ایجاد شده که در آن اتوبوس‌های شهری، زائران را به مرز منتقل می‌کنند.

تعیین حساب 1040 بانک ملی برای کمک‌های نقدی ویژه اربعین

رئیس کمیته مشارکت های مردمی با بیان اینکه کمک‌های مردمی برای اربعین به‌صورت نقدی و غیرنقدی امکان‌پذیر است، گفت: افرادی که می‌خواهند به‌صورت نقدی برای هزینه‌های اربعین کمک کنند، می‌توانند از حساب 1040 بانک ملی استفاده کنند و تمام این وجوه در موضوع اربعین هزینه خواهد شد.

پلارک ادامه داد: بخش دوم کمک‌های غیرنقدی است که متقاضیان می‌توانند به ستادهای بازسازی عتبات در استان‌ها مراجعه کنند و اولویت ما در این بخش تأمین پتو و مواد غذایی است.

افزایش گیت‌های ورودی و خروجی در ایران و عراق

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات با بیان اینکه در سال گذشته در گیت‌های خروجی کشورمان ناهماهنگی‌های بسیاری بود، گفت: امسال هم‌زمان با افزایش گیت‌های خروجی ایران، گیت‌های ورودی کشور عراق نیز افزایش یافته که دچار مشکل در این زمینه نباشیم.

پلارک با بیان اینکه یکی از آسیب‌های سال گذشته جمع شدن موکب‌های عراقی پس از اربعین بود، گفت: فردای اربعین موکب‌های عراقی جمع می‌شدند و زائران ما با مشکل اسکان و تغذیه برمی‌خوردند، ما امسال برنامه‌ریزی کردیم تا موکب‌هایمان به مدت یک هفته بعد از اربعین نیز برقرار باشد.

تأمین امنیت راهپیمایی اربعین توسط نیروهای عراقی

رئیس کمیته مشارکت های مردمی در خصوص تأمین امنیت مراسم اربعین گفت: عراقی‌ها با تجهیزات امنیتی و گشت‌های هوایی و زمینی، امنیت این ایام را برقرار می‌کنند و از نیروهای مردمی و سازمانی عراقی نیز برای تأمین امنیت استفاده شده است.

وی با بیان اینکه هم‌اکنون ثبت‌نام در سامانه سماح از 500 هزار نفر تجاوز نکرده است، از مردم درخواست کرد که ثبت‌نام و صدور ویزا را برای لحظات آخر نگذارند،‌ زیرا امسال ویزا قبل از ورود به مرز چک می‌شود و به افرادی که ویزا نداشته باشند، مطلقاً اجازه ورود به عراق داده نمی‌شود.

استفاده از دستگاه‌های حمل‌ونقل ایرانی در عراق رایگان است

پلارک با اشاره به اینکه امسال ترابری سنگین در عراق را به عهده سپاه پاسداران گذاشتیم، گفت: استفاده از دستگاه‌های حمل‌ونقل ایرانی برای انتقال زائران در عراق، کاملاً رایگان است.

وی با اشاره به سوءاستفاده برخی افراد سودجو از ثبت‌نام و اعزام کاروان‌ها در ایام اربعین، گفت: مردم برای جلوگیری از کلاهبرداری در این ایام فقط در سامانه سماح ثبت‌نام کنند و از طریق مجاری قانونی برای اعزام در ایام اربعین به عراق اقدام کنند.

تشریح اقدامات کمیته بهداشت و درمان در ایام اربعین

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات با بیان اینکه کمیته‌ای تحت عنوان بهداشت و درمان در ستاد اربعین 94 فعالیت دارد که مسئولیت آن با وزارت بهداشت و هلال‌احمر است، گفت: اکیپ‌هایی در مسیر راهپیمایی و نقاط مرزی برای امدادرسانی به زائران توسط این کمیته بنا شده است.

پلارک ادامه داد: همچنین دو بیمارستان صحرایی 400 تختخوابی در کربلا و 2 درمانگاه صحرایی کوچک در مرز شلمچه و مهران، ایجاد می‌شود که به زائران خدمت‌رسانی کنند.

رئیس کمیته مشارکت های مردمی در خاتمه گفت: سال گذشته مردم دشمن را غافلگیر کردند، اما امسال دشمن در صدد سوءاستفاده از این حرکت عظیم است، به همین علت امسال بدون ویزا اجازه خروج مردم از مرز داده نمی‌شود.