به گزارش پارس نیوز، 

روزنامه انگلیسی «تایمز» به نقل از منابعی نوشت «ترزا می» نخست وزیر انگلیس به توافق موقت برگزیت (خروج بریتانیا  از اتحادیه اروپا) در مذاکرات با بروکسل و در زمینه خدمات مالی دست یافته است. 

تایمز افزود، منابعی در دولت انگلیس گفته‌اند که مذاکره‌کنندگان انگلیس و اتحادیه اروپا به توافقی موقت در تمام جنبه‌های همکاری آینده مالی دست یافتند که شامل خدمات و تبادل اطلاعات می‌شود. 

«دامینیک راب» وزیر برگزیت انگلیس در نامه‌ای به کمیته برگزیت مجلس عوام این کشور گفته بود لندن انتظار دارد طی سه هفته آینده به توافق کامل با اتحادیه اروپا برسد.

روزنامه «گاردین» در این رابطه نوشت، یک مقام انگلیسی گفته است هنوز زود است که درباره آینده روابط تجاری صحبت شود اما توافق درباره خدمات مالی برای آینده روابط لندن و بروکسل را رد نکرد.

برخی منابع دولت انگلیس نیز گفته‌اند گزارش روزنامه تایمز درباره حصول توافق موقت صحیح نیست و تا زمانی که درباره همه چیز توافق نشده باشد، در واقع هیچ توافقی حاصل نشده است. سخنگوی دولت انگلیس نیز گزارش تایمز را حدس و گمان نامید.

علاوه بر گفت‌وگوهای اقتصادی و لزوم حصول توافق در زمینه مالی، طرفین باید در زمینه سیاسی نیز به توافق‌هایی دست یابند و گفت‌وگوهای جزئی و فنی در این زمینه‌ها بعد از برگزیت یعنی بعد از ماه مارس سال ۲۰۱۹ انجام خواهد گرفت. 

یکی از اصلی‌ترین اختلاف‌های لندن و بروکسل در مذاکرات برگزیت، ساز و کار حفاظ برای بعد از دوره پسابرگزیت در نظر گرفته شده است.  ساز و کار «حفاظ» به عنوان یک شبکه امن برای یک سال بعد از پایان دوره گذار برگزیت ارائه می‌شود، یعنی یک سال بعد از پایان سال ۲۰۲۰ همچنان بریتانیا در اتحادیه گمرکی اروپا باقی می‌ماند و فضایی فراهم می‌شود که یک توافق موقت گمرکی میان دو طرف وجود داشته باشد.

پیشنهاد اتحادیه اروپا در این مسئله باقی ماندن ایرلند شمالی در اتحادیه اروپا بدون مرز سخت با جمهروی ایرلند است که دولت انگلیس به دلیل تکه تکه شدن بریتانیا آن را نپذیرفته است. 

در روز ۲۳ ژوئن سال ۲۰۱۶ میلادی (سوم تیر ۱۳۹۵) همه‌پرسی برگزیت در بریتانیا برگزار شد و مجموعا ۵۱.۹ درصد از رای‌دهندگان بریتانیایی خواستار خروج شدند و ۴۸.۱ درصد از شرکت‌کنندگان هم به ماندن رأی دادند. چند ماه بعد از همه‌پرسی برگزیت، مذاکرات خروج از ۲۹ مارس سال ۲۰۱۷ (نهم فروردین ۱۳۹۶) آغاز شد و در ماه مارس سال ۲۰۱۹ (فرودین ۹۸) بریتانیا باید رسما از اتحادیه اروپا خارج شود. 

انتهای پیام/