اولین نشست رسانه‌ای فیلم سینمایی محمد(ص) و آیین رونمایی از شهرک این فیلم و نام نوشته فیلم محمد(ص) با حضور مجید مجیدی، علیرضا رضاداد، حجت‌الله ایوبی، حبیب ایل‌بیگی، حیدریان و مسئولان شرکت تابان نور به‌عنوان دست اندر کاران لجستیکی فیلم و با حضور رسولی، داور نام‌نوشت محمد رسول الله برگزار شد.

اجرای این مراسم را محمدهادی نائیجی به‌عهده داشت.

نگارش نام‌نوشت محمد(ص) تنم را به لرزه درآورد

جلیل رسولی، طراح نام‌نوشت محمد رسول الله در ابتدای نشست گفت: حدود یک سال و نیم قبل از من درخواست شد که درباره طراحی نام‌نوشت محمد رسول الله(ص) داوری کنم. حدود 7 نفر بودیم که 2600 اثر از هنرمندان تهرانی و شهرستانی را مورد ارزیابی قرار دادیم و نفرات اول تا سوم هم جوایزی را دریافت کردند.

وی ادامه داد: مجید مجیدی از این اسم‌نوشته‌ها قانع نشده بود و از داوران خواست تا این اسم را دوباره بنویسند. این کار مشکل بود. با اینکه این اسم یک کلمه بود اما رسیدن به خطی که از جنس فیلم و زمان فیلم باشد خیلی سخت بود. من نزدیک 53 سال است که کار خوشنویسی می‌کنم و خط برای من مثل موم شده است ولی این کار برای من سخت بود.

وی افزود: بعد از مدتی نام‌نوشته محمد رسول الله(ص) را به‌صورت گرافیکی نوشتم و به‌نظرم خط محکمی بود و از 2600 اثری که فرستاده بودند محکمتر بود. این نام‌نوشته را 4 روز جلوی خودم گذاشته بودم اما مشکلی که داشت این بود که از جنس فیلم نبود. نهایتاً به پیامبر اکرم(ص) توسل کردم تا شاید اتفاقی که برای این کار می‌خواستم، بیفتد.

رسولی افزود: یک روز مرکب قهوه‌ای را جلوی خودم گذاشتم و انگشتم را روی آن گذاشتم، انگشتم لرزید و آن چیزی که بر دلم اثر گذاشت گویا تمام تنم را به لرزه انداخت. من از خودم که هیچ‌گاه در نوشتن خط دستم نمی‌لرزید، پرسیدم چرا این‌گونه شدم.

وی در پایان گفت: برای من باعث افتخار است که نام‌نوشته محمد(ص) بر پیشانی این فیلم نوشته شده است.

در ادامه این نشست، بخش‌هایی از فیلم محمد(ص) در قالب یک تیزر 20دقیقه‌ای پخش شد. در این کلیپ تصاویری از تولد حضرت محمد(ص) و حال و هوای آن دوران، ماجرای برده‌داری و زنده‌به‌گور کردن دختران و بت‌پرستی نمایش داده شد. صحنه قرار گرفتن نوزاد متولد شده بر دستان عبدالمطلب پایان‌بخش این تیزر بود.

شهرک فیلم محمد(ص) با سرمایه 141میلیارد ریال و برای یک دوره 30ساله ساخته شده است

صادقیان و صابری از مسئولان شرکت نور تابان و حیدریان تهیه کننده فیلم برای تشریح شرایط تولید و جزئیات سرمایه گذاری پشت تریبون حاضر شدند.

صادقیان درباره شهرک سینمایی پیامبر اعظم توضیحاتی ارائه کرد و گفت که این شهرک با سرمایه 141 میلیارد ریال و برای یک دوره 30ساله ساخته شده است.

صادقیان گفت: امیدوارم که همه قدم‌های برداشته شده برای این فیلم توشه آخرت ما باشد. بنیاد مستضعفان با سه هدف توسعه اقتصادی، اجتماعی و امور فرهنگی تأسیس شده است. از سال 1386 در راستای امور فرهنگی به‌پیشنهاد آقای فروزنده موضوع ساخت فیلم محمد(ص) به‌کارگردانی مجیدی با سرمایه گذاری و تهیه کنندگی بنیاد مستضعفان مطرح شد. ابتدا قرار بود لوکیشن‌ها در خارج از کشور در سوریه و مراکش باشد اما به‌جهت کمک به ساختار سینما در کشور قرار شد که بنیاد مستضعفان برای ساخت یک شهرک سینمایی که نه‌فقط در این فیلم بلکه برای همه فیلم‌های مشابه باشد، سرمایه گذاری کند و پیش‌قدم شود، لذا ساخت این شهرک فقط برای فیلم محمد(ص) نیست بلکه چندمنظوره است و کمکی است برای ساخت همه فیلم‌هایی که مربوط به تاریخ اسلام است.

وی ادامه داد: 220 هکتار مجموعه مساحت کل لوکیشن فیلم است که در جوار روستای اللهیار قرار دارد. 65 هکتار آن به شهر مکه اختصاص داده شده است و 45هزار مترمربع مجموع ساخت و ساز صنعتی در این لوکیشن انجام شده است. 141 میلیارد ریال هم هزینه کل این ساخت و ساز شده است که عمری 30ساله دارد.

صادقیان گفت: شهر مدینه در زمینی به‌مساحت 19 هکتار با 16هزار مترمربع ساخت و ساز و با هزینه 42 میلیارد ریال انجام شده است. علاوه بر این دو شهر سالنی به‌مساحت 1580 مترمربع و با سرمایه گذاری 12 میلیارد ریال هم ساخته شده است.

بخش دیگری از صحبت‌های صادقیان به هزینه‌های خرید تجهیزات این فیلم برمی‌گشت. او گفت: علاوه بر مجموع سرمایه گذاری‌های انجام شده در زمینه ساخت و ساز، خرید تجهیزات سینمایی نیز یکی از موارد سرمایه گذاری ما بود. در همین راستا یک سرمایه‌گذاری با راه‌اندازی شرکت نور تابان انجام شد. با توجه به بحث تحریم ما باید بخش اعظمی از هزینه خرید را صرف ضمانت و اجرا می‌کردیم. به همین منظور تصمیم گرفتیم که 79 میلیارد ریال را خرج خرید دوربین‌ها و سایر تجهیزات سینمایی کنیم.

صادقیان در پاسخ به این سؤال که هزینه کل ساخت این فیلم و زمان دقیق شروع این فیلم چه‌زمانی بوده است، گفت: از یک مهر 1386 شروع آشنایی ما با مجید مجیدی به‌عنوان دوست و همکار بود. شروع فیلم‌نامه نویسی نیز از آن زمان بود. پایان فیلم‌نامه یک مهر 1388 بوده است که حدود 3.5 میلیارد ریال برای آن هزینه شده است.

وی افزود: مطالعات اجرایی فیلم تا 31 شهریور 89 پی گرفته شد که 6 میلیارد ریال هزینه در برداشت. در این قسمت انتخاب لوکیشن و ساخت دکور و طراحی دکور انجام شد. بعد از آن مرحله پیش بینی مراحل ساخت و تهیه بخشی از تجهیزات بود که از اول مهر 89 تا 15 آبان 90 طول کشید و 2.7 میلیارد ریال هزینه داشت. مرحله تولید از 16 آبان 90 تا 30آبان 91 بود که کل سرمایه گذاری ارزی و ریالی  به میزان 310.2 میلیارد ریال صورت گرفت. مرحله پس از تولید تا 2 خرداد 93 زمان برد که در این مرحله هم 151/6 دهم میلیارد ریال سرمایه برد.

صادقیان ادامه داد: تا تاریخ 31/6/ 1389 مطالعات اجرایی و فاز دوم کار بود که نزدیک به 6 میلیارد ریال برای این قسمت سرمایه گذاری شد و سایر کارهای مطالعاتی هم به صورت موازی پی گرفته شد. 623/3  میلیارد ریال کل سرمایه گذاری بوده است. اقدامات برای قسمت های دوم و سوم فیلم و دیگر فیلم‌هایی که برای این فیلم ساخته می‌شود بخش دیگر ماجرا است.

وی در پایان گفت: ایجاد یک مرکز اقامتی یک اقدام دیگر بود که همزمان با ساخت شرکت بنا داشتیم آن را دنبال کنیم اما آن را به تأخیر انداختیم تا ساخت شهرک با تعویق مواجه نشود. شرکت سینمایی نور تابان تحت پوشش بنیاد مستضعفان است. بنیاد این مجموعه مطالعاتی را برای بهره برداری های دانشجویی و عمومی و تحقیقاتی آماده خواهد کرد.

حیدریان: شرکت سینمایی نورتابان ماهیانه یک میلیارد ریال هزینه تعمیر و نگهداری لوکیشن فیلم محمد(ص) را می‌پردازد

حیدریان، تهیه‌کننده فیلم «محمد(ص)» در پاسخ به سوالی درباره تفاوت‎ها و شباهت‌های شهرک سینمایی محمد(ص) با شهرک‎های سینمایی دیگر گفت: این شهرک نه تنها قابل مقایسه با هر چیز مشابه دیگری در ایران نیست، بلکه ما اساسا بر اساس طرح اولیه ساخت یک شهرک سینمایی، اینجا را نساختیم. بلکه برای ساخت دکور یک فیلم استفاده شد بنابراین نگاه طراحی اینجا یک شهرک سینمایی نبود. در تمام شهرک اثری از لوله کشی و سیم کشی و تاسیسات را نمی بیند. اما در عین حال ما اینجا را برای یک کار بلندمدت در سینما ساختیم؛ به فاصله اندکی دسترسی به منابع نوررسانی در نیروگاه دارید تا چند پروژه به صورت همزمان دسترسی به برق پبدا کنند. کل این فضا قابلیت دسترسی به فضای مجازی دارد.

صادقیان هم خواستار مقایسه نکردن این شهرک سینمایی با نمونه های مشابه شد و گفت: شرکت سینمایی نورتابان ماهیانه یک میلیارد ریال هزینه تعمیر و نگهداری اینجا را می‌پردازد. هدف بلند مدت ما حفظ این مکان و تاثیرگذاری در سینمای تاریخی ایرانی است.

در ادامه یکی از خبرنگاران از دلیل اصلی مشارکت بنیاد مستضعفان در فیلم محمد(ص) پرسید و قاسمیان پاسخ داد: ماده 6 و 8 اساسنامه بنیاد در مورد توسعه اقتصادی و کمک به دولت در راستای سیاست‌های اقتصادی و همین طور درباره کمک و رفع استضعاف مادی و معنوی در زمینه فرهنگی است. اساسنامه که بزرگترین سند بالادستی ماست، این را پیش بینی کرده است، امور فرهنگی ما از طریق موسسه موزه‌ها، موسسه مطالعات تاریخ معاصر و شرکت سینمایی نورتابان انجام خواهد شد.

مجیدی: به جای نگرانی در مورد فیلم نادیده محمد(ص) نگران اسلام ستیزی باشید

اما سرانجام نوبت به آمدن مجید مجیدی کارگردان بزرگ سینمای ایران روی سن بود. مجیدی هم به جمع پاسخ دهندگان پیوست و برای اولین بار در مقابل سوالات خبرنگاران ایران قرار گرفت.

مجیدی این گونه آغاز کرد: ترجیح من این بود که فیلم آماده شود و درباره آن صحبت کنیم، اما امروز هم روز مبارکی است. ساخت این شهرک اتفاق به شدت مهمی است و لازم است که از فروزنده و صادقیان و همچنین از حیدریان که بدون حضور او اساسا ساخت این فیلم میسر نمی‎شد تشکر کنم. از رضاداد، صابری و همه عزیزانی که در این پروژه ما را یاری دادند هم متشکرم.

اما بخش ابتدایی صحبت های مجیدی با گلایه او از وضعیت صوتی و تصویری این سالن  به حاشیه کشیده شد. حاشیه ای که مجیدی را به انتقاد تند از وضعیت سیستم صوتی سالن کشاند.

اولین سوال از مجیدی درباره استفاده از عوامل فنی و هالیوودی در کار بود. خبرنگاری از او پرسید: چرا از بازیگران هالیوودی و جهانی برای حضور در فیلم استفاده نشده است که مجیدی پاسخ داد: ما در حوزه بازیگری توانمندی‎های بسیار زیادی داریم و من شهادت می‎دهم که بازیگرانی که در این فیلم بازی کرده‎اند واقعا در قد و قواره بازیگران مطرح هالیوودی خواهند درخشید. ما خیلی اوقات اسیر اسم و عنوان می‎شویم. من خودم معتقدم که در پروژه «الرساله» آنتوتی کوئین واقعا خوب بازی کرده است، اما جالب است که بدانید که آنتی کوئین بیشتر در جهان اسلام و حتی بیشتر در ایران خوش درخشیده است و این هم شاید به دلیل نقش نوستالژیکی او باشد. از این منظر این بازی او در دنیای غرب نه تنها جلوه‌گر نبوده است بلکه مورد اعتراضاتی هم واقع شده است و حتی تعبیر کمدی هم در مورد بازی او هم شنیده شده است.بنابراین معتقدم که ما درحوزه بازیگری درست فکر کردیم و جلو رفتیم. من معتقدم که ظرفیت بازیگری در ایران به شدت قوی است و فقط زمینه‎ای برای بروز آن وجود نداشته است.

خبرنگاری هم در سوالی درباره وضعیت حجاب بازیگران پرسید و مجیدی گفت: ما فقط در خصوص نمایش حضرت آمنه چون برای ما وجوه قدسی داشتند تلاش کردیم تا با حجاب کامل نمایش داده شود. البته در مورد حضرت حلیمه هم همین طور هر چند از موهای مصنوعی هم استفاده شد. درباره بازیگران دیگر هم از گیسوان مصنوعی استفاده شده. علاوه بر حجاب در پوشش شخصیت‌ها هم اصل تاریخی آن دوران رعایت شده است.

مجیدی در پاسخ به این سوال که با توجه به حساسیتی که در مورد نمایش شخصیت پیامبر اسلام(ص) وجود دارد، چقدر تلاش شده است که قرائتی که از ایشان ارائه می‌شود پذیرش بین المللی داشته باشد، گفت: در این مورد با اینکه هنوز فیلم نیامده، صحبت های زیادی شده است و انعکاس های زیادی درباره آن به وجود آمده است. امروز بنا دارم قدری جزئی تر ومشخص تر درباره آن سخن بگویم چرا که معتقدم عمده ترین مسأله این فیلم، همین می تواند باشد.

وی ادامه داد: این مسأله را چند بار پاسخ گفتم و به خصوص برای شیوخ الازهر این موضوع را توضیح دادم . یک بار دیگر می‌گویم که در این باره در بخش تحقیق  تلاش‌های زیادی صورت گرفت و تحقیقات مفصلی داشتیم که نزدیک به دو سال مفصلاً در این خصوص انجام دادیم. در این زمینه به سراغ نوشته‌ها و آثار برجسته ترین تارخ دانان شیعه و اهل سنت رفتیم و رایزنی‌های زیادی با علمای اهل سنت و شیعه داشتیم. کار تحقیقات کاملا کارشناسی شده جلو رفته و بر همین اساس مقطعی از زندگی ایشان را در این فاز انتخاب کردیم که هیچ گونه اختلافی درباره آن میان مراجع و گروه‌های مختلف شیعیان و اهل سنت وجود نداشته باشد. اتفاقاً این فیلم با این نگاه و فلسفه ساخته شده است که وفاقی میان جهان اسلام به وجود بیاورد.

وی با اشاره به قرائت‌هایی که در چند سال اخیر در خصوص اسلام در دنیا مطرح شده است، گفت: این قرائت‌ها هیچ قرابتی با زیبایی‌های اسلام ندارد. ما سعی کردیم قرائتی را تصویر کنیم که وحدت آمیز در جهان اسلام باشد و به همین دلیل سراغ کودکی ایشان رفتیم و پاسخ دادیم که چرا باید اسلام و دین جدیدی بیاید. این رویکرد هم قرائت صحیحی برای جهان عرب به وجود می آورد و هم برای جهان اسلام وحدت آفرین خواهد بود.

مجیدی با بیان این توضیح که نگرانی درباره این فیلم به شدت محترم و پسندیده و مورد استقبال است، ادامه داد:  دوست دارم این حساسیت در همه زمینه ها باشد و هر زمانی که به ساحت ایشان بی حرمتی می‎شود تنها عکس العمل نشان ندهیم چرا که کافی نیست. نباید در برابر هجمه دشمنان علیه پیامبر اسلام(ص) ما به واکنش مسلمانان و نهایتاً پرچم آتش زدن های مرسوم در دنیا که در جای خود قابل تقدیر است، بسنده کنیم. چرا که کافی نیست و دشمن به دنبال این است که از احساسات مسلمانان به نفع خود بهره ببرد و ریختن احساسات در برابر آنان به خیابان ها کافی نیست. امروز باید با زبان هنر و به خصوص هنر سینما پاسخ آن ها را دهیم.

مجیدی گفت: از جهان اسلام دعوت می‌کنم که بیایند و در این زمینه کار کنند. یکی از دلایل ساخت این شهرک فقط این نبود که فیلم محمد ساخته شود چرا که این تنها یک فیلم نیست و این شروع یک جریان فرهنگی درست برای بیان قرائت های صحیح از اسلام است.

وی افزود: این سازه‌ها و شهر به گونه‌ای ساخته شده است که به شرط نگهداری برای 30 سال باقی بماند. از برخی کشورها همچون ترکیه و اندونزی و مالزی برای سریال سازی، درخواست هایی آمده است و ما از آن استقبال می کنیم که بیایند و فعال شوند تا قرائت صحیح اسلام را ابتدا به جهان اسلام و سپس دنیای امروز معرفی کنیم.

کارگردان فیلم محمد(ص) ادامه داد: دوستان الازهر باید نگران این باشند که کار فرهنگی صحیح انجام دهند. در دنیای مدرن درباره حضرت عیسی (ع) 10 ها فیلم ساخته شده است، درباره حضرت موسی (ع )هم فیلم ساخته شده حتی درباره بودا حدود 45 فیلم ساخته شده اما در خصوص وجود مقدس خاتم پیامبران که در واقع با آمدن ایشان حجت بر تمام هستی تمام می شود حساب کنید تنها «الرساله» توسط مصطفی عقاد ساخته شد که اگر آن هم با نگاه امروزی بخواهد تفسیر شود در همان جهت قابل تفسیر خواهد بود که دشمنان بنا دارند اسلام را دین خشونت و خون ریزی معرفی کنند. این البته به خاطر صحنه های زیاد جنگ و غیره است.

او گفت: غیر از سریال‌های ضعیف و منطقه‌ای و بومی که در این زمینه ساخته شده و به شدت هم ضعیف بوده و ظرفیت عرض اندام نداشته است اثر هنری دیگری نداشته‌ایم. با وجود این فضا دلیل این نگرانی شدید الازهر برای چیست؟ اگر نگرانی برای عدم نمایش چهره است که از نظر ما هم مورد قبول است و آن را می پسندیم اما می‌گوییم نگرانی خاصی نیست، چرا که شیعیان هم کمتر از آنان نگران این موضوع نیستند و من نگرانی آن‌ها را نمی‌فهمم که چرا در برابر این فیلم قرار گرفته‌اند و به جای کمک کردن برای اینکه این فیلم را تقویت کنند، از دور ایستاده و فیلم را تخطئه می کنند. نقدهایی در برابر این فیلم نوشته شده است در حالی که تمامی آنان همه این نقدها را بدون تماشای فیلم نوشتند و این بسیار غیر منصفانه است. همین جا از تمام علمای جهان اسلام به خصوص الازهر دعوت می‌کنم که ابتدا فیلم را ببینند و بعد درباره آن گفتگو کنیم. ما در حوزه کار فرهنگی در خصوص پیامبر اسلام به شدت جفا کردیم و کار خاصی نکرده‌ایم.

در ادامه شبکه المنار پرسید که با توجه به نکات شما، آیا بهتر نبود که حمایت کشورهای دیگر اسلامی هم مورد توجه قرار گیرد، چرا که اگر اینطور می شد آن‌ها هم خود را صاحب اثر می‌دانند که حیدریان در این باره گفت: اساساً در ابتدای فیلم هم کار را طوری دیدیم که کار با سرمایه گذاری مشترک آنان ساخته شود، ابراز آمادگی و تمایل‌هایی از جانب برخی کشورها همچون ترکیه و قطر و مالزی هم داشتیم اما به نظرمان آمد که لازم بود که اولین تجربه ملی در این ابعاد و دومین تجربه جهانی در این تراز را اجازه ندهیم دستخوش برخی بازی‌های احتمالی شود و کار به تعویق بیافتد.

حیدریان افزود: معتقدیم توان هنرمندان جهان اسلام در حدی است که با تمرکز بر آن می توانیم بر آنچه که مورد غفلت گشته در معرفی معارف پیامبر فائق آییم و آن را جبران کنیم. لذا تصمیم بر این گرفتیم که دغدغه سرمایه گذران مختلف را فعلا در کار اول حذف کنیم و بعد برای کارهای بعدی که آنان نمونه اول را هم می‌بینند و با اطمینان بیشتری به میدان می‌آیند، از آنها استفاده کنیم.

مجیدی در پاسخ به سوالی درباره روایت داستانی فیلم «محمد(ص)» گفت: اساس داستان ما درباره روزهای کودکی تا دوازده سالگی ایشان است. اما قصه ما در روز آخر شعب ابی طالب شروع می‌شود و با فلاش بک به زمان قبل و دوران کودکی ایشان می‌رویم. مجموعا بیست دقیقه تا نیم ساعت فیلم در زمان کنونی و شعب ابی طالب می‌گذرد اما در واقع بخش اعظم فیلم به دوران کودکی تا دوزاده سالگی پیامبر برمی‌گردد.

کارگردان بزرگ سینمای ایران همچنین درباره ساخت قسمت دوم و سوم این فیلم گفت: شهرک سینمایی محمد(ص) با این نگاه ساخته شد که این شهرک تبدیل به شهرک جهان اسلام شود و نه تنها قسمت دو و سه فیلم محمد(ص) بلکه فیلم‌های بیشتری در زمینه تاریخ اسلام ساخته شود. اما این که من این قسمت ها  را می سازم یا نه پاسخم این است که اگر توفیقی بود من خواهم ساخت و در غیر این صورت، دیگران این مسیری که  شروع شده است را ادامه خواهند داد.

سوال بعدی خبرنگاران درباره اکران بین المللی فیلم بود که مجیدی پاسخ داد: در خصوص توزیع فیلم و حضور فیلم در محافل جهانی هنوز تصمیم قاطع و جدی گرفته نشده است اما تدابیری در مورد فیلم تمهید شده است که روابط عمومی فیلم به زودی آن را طبق سیاست های ما اعلام خواهد کرد. بنابراین با وجود اعلام علاقه شرکت‌هایی مثل سونی پیکچرز و کمپانی ها امریکایی و جهان اسلام به این جهت که فیلم هنوز آمده نهایی نشده بود، هنوز هیچ مذاکره و تصمیمی گرفته نشده است.

مجیدی در مورد اولین نمایش فیلم در افتتاحیه جشنواره فیلم فجر گفت: تلاش ما این بود که فیلم در روز تولد حضرت در ایام هفته وحدت رونمایی شود؛ منتهی به دلیل اینکه پروسه آماده سازی فیلم ادامه داشت؛ به نظرمان رسید که بهترین مناسبت دیگر رونمایی از فیلم در  جشن انقلاب ایران است.

خبرنگاری از مجیدی درباره علت انتخاب او برای ساخت فیلمی با این ابعاد عظیم پرسید. قبل از پاسخ مجیدی حیدری توضیحات کوتاهی داد و گفت: اول باید بگویم که همه می دانیم که قبل از این فیلم، فیلم های دیگری هم با بودجه های عظیم ساخته شده است و نتیجه اش را همگان دیده اند؛ علاوه بر این که این بدبینی به ساخت فیلم هایی با این بودجه ها همان نقطه بن بست در سینمای ماست. اینکه کم هزینه  کنیم و بازگشت سرمایه مان هم محدود شود و دوباره سرمایه برنگردد و ماجرا ادامه پیدا کند. تجربه بین المللی، قابلیت‌های فنی ایشان، تجربه منحصر به فرد ایشان در مورد این حضرت و معرف ایشان درباره این ماجرا همه از عواملی بود که با میل و رغبت منجر به این شد که ایشان در صدر این کار قرار بگیرد و من به نوبه خودم از این انتخاب بسیار خوشحالم. این فیلم می‌تواند جواز این باشد که اگر هر چیزی در جای خودش باشد بی دغدغه اقتصادی، فرهنگی و مذهبی، ماجرا حل خواهد.

مجیدی هم گفت: به نظر من رقم تولید فیلم باید با نمونه های جهانی مشابه مقایسه شود چون ابعاد فیلم کاملا در حد و اندازه های بین المللی درجه یک دنیاست. مثلا ما دو صحنه بزرگ«سی جی آی» داریم، حمله ابرهه به کبعه یکی از آنهاست و فکر می کردیم که اگر این صحنه در شان این قصه روایت نشود کم لطفی بزرگی خواهد بود . بنابراین از وجوه تکنیکی چیزی کم نگذاشتیم و در حدو اندازه های سینمای جهان حرکت کردیم. حتی در داخل کشور هم از ظرفیت های بزرگی استفاده کردیم و تاکید می کنم که یک غافلگیری بسیار بزرگ برای این فیلم وجود دارد و آن هم بازیگران فیلم است. در هر صورت به نظرم بودجه فیلم باید با فیلم هایی مثل فیلم اخیر ریدلی اسکات در مورد موسی(ع) یا فیلم نوح مقایسه شود. هر چند ما اصلا با هدف اقتصادی وارد نشدیم و معتقد بودیم بعد از قرن ها فیلم درباره پیامبر ساخته شده است و این جفا در حق ایشان است که ماجرا را فقط اقتصادی نگاه کنیم.

مجیدی ادامه داد: در خصوص اینکه چرا فیلم به من داده شد هم من نه ادعایی دارم و نه ریاکاری می‌کنم این توفیق و لطفی بود که به من داده شد و دلیل آن را هم نمی دانم. من این توفیق را داشتم که شروع کننده این جریان باشم و اعتقاد دارم که آدم های لایقی در این جریان هستند که آن را ادامه می دهند . ما معبر باز کن ماجرا بودیم و این مسیر ادامه پیدا خواهد کرد.

صادقیان هم در این بخش از صحبت ها وارد میدان شد و خیلی صریح نظر شرکت نورتابان در مورد انتخاب مجیدی را بیان کرد: چه کسی بهتر از آقای مجیدی؟ ما واقعا کسی بهتر از ایشان نداریم. ما نه سینماگر بودیم و نه سینمادان اما وارد این حوزه شدیم و دیدیم که تنها کسی که هم وجهه داخلی بسیارخوبی دارد و هم وجه بین المللی مثبت فقط مجیدی است. در مورد هزینه های فیلم هم بین سال 86 تا سال 92 نوسان عجیب در بازار ارز اتفاق افتاد و همین باعث شد که نرح ریالی تولید فیلم افزایش پیدا کند. صرفه جویی خوبی هم شده است.

خبرنگار تسنیم از مجیدی درباره بازدید مقام معظم رهبری از پشت صحنه فیلم پرسید. مجیدی گفت: یکی از توفیقاتی که در این پروژه بود حس اعتمادی بود که مراجع و شخص مقام معظم رهبری به ما کردند. ما خدمت مراجع مختلف، آیت الله سیستانی، وحید جوادی آملی، مکارم شیرازی و به خصوص مقام معظم رهبری رسیدیم و هر گاه زاویه دیدمان را تعریف کردیم حس اعتمادی پیدا می‌کردند که به شدت باعث قوت قلب ما بود. این یکی از الطاف بزرگ ما بود و نه فقط علمای تشییع بلکه علمای اهل تسنن از ترکیه سوریه و الجزایر ... هم پشتبیان کار بودند. اما بزرگترین تجلی در خصوص این اثر همان دیدار مقام معظم رهبری از پشت صحنه ماجرا بود. ایشان تعابیر بسیار زیبایی داشتند که به وقت خودش اطلاع رسانی خواهد شد و بعد از پخش فیلم این گزارش اعلام خواهد شد. ایشان صحبت های زیادی درباره تحسین سینمای ایران داشتند که جالب توجه بود.

حیدریان در ادامه گفت: کودکی پیامبر اندک روایاتی دارد ولی از بزرگترین سیره شیعه و تاریخ اهل سنت به عنوان خطوط مرزی برای آن استفاده کرده‌ایم و بر اساس مستندات تاریخی، عصر جاهلیت و اشارات تاریخی آن را نشان دادیم.

مجیدی در صحبتهای پایانی خود در پاسخ به سوالی در مورد نحوه اکران و ورود برخی از نهادهای غیر سینمایی در اکران عمومی فیلم گفت: امروز این جلسه برای رونمایی از این شهرک است و دوست ندارم خارج از شان این جلسه حرفی بزنم. قطعا این سوالی اساسی است که باید جواب داده شود و باید به مساله خوب پرداخت.

وی در انتهای این نشست به عنوان حسن ختام از سعیدی‌کیا رئیس وقت بنیاد مستضعفان تشکر کرد و گفت: از همه عزیزانی که در این فیلم با ما همراهی کردند تشکر می‌کنم.

وی خطاب به اهالی رسانه در مورد حمایت از این فیلم گفت:  بنده مجید مجیدی تا به امروز یک وظیفه داشتم و آن را در حد توان خود انجام داده‌ام. اما از امروز از همه و به خصوص اهالی رسانه می‌خواهم که اطلاع‌رسانی را با حس غیرت انجام دهند. تک تک شما در خصوص پیامبر اکرم(ص) به وظیفه خود عمل کنید و از ورود به حاشیه‌ها پرهیز کنید.

وی ادامه داد: خواهشمندم به دلیل شان این فیلم، ژورنالیستی عمل نشود و مثلا نباید رسانه‌‌ای بیاید و بگوید که میلیاردها تومان هزینه یک فیلم شده است. ساخت این فیلم برای دنیای امروز یک ضرورت بود. پیامبر اکرم(ص) فقط برای اسلام نیست و دنیای امروز و این بی‌اخلاقی که در جهان وجود دارد، نیازمند اخلاق است. اخلاقی که پیامبر اکرم(ص) آن را احیا کرد.