به گزارش پارس ، رستم قاسمی وزیر نفت در گفت وگو با فارس، درباره آخرین رایزنی های گازی ایران در دومین اجلاس سران کشورهای صادرکننده گاز اظهار داشت: در این اجلاس، ایران به عنوان رئیس اصلی این مجمع مهم گازی شرکت کرده و لذا باید تیم کارشناسی وزارت نفت در این اجلاس حضور پیدا می کرد.

وی افزود: در اجلاس وزاری کشورهای صادرکننده گاز طی چند روز گذشته تصمیمات مهمی گرفته شد که از آن جمله می توان به میزبانی ایران برای دور بعدی کشورهای عضو مجمع صادر کننده گاز اشاره کرد که این تصمیم با اجماع کامل وزرای شرکت کننده به دست آمد. وزیر نفت گفت: همچنین گفتگوهای مقدماتی برای اجلاس وزارتی کشورهای عضو در تهران نیز به عمل آمد و برخی رایزنی های اولیه در این باره بین وزرا انجام شد.

قاسمی گفت: در اجلاس علاوه بر این دو مورد برخی گفتگوها و دیدارهای دوجانبه از جمله دیدار با وزیر نفت کشور الجزایر انجام شد، که در این دیدارها علاوه بر تاکید بر گسترش همکاری ها برخی توافقات برای گسترش همکاری ها بدست آمد.

وی افزود: امروز نیز آقای رییس جمهور برای حضور در این اجلاس وارد مسکو پایتخت روسیه خواهند شد.

اعضای مجمع صادرکنندگان گاز ۴۲ درصد از تولید گاز جهان، ۷۰ درصد از ذخایر گازی جهان، ۳۸ درصد از انتقال گاز با خط لوله و ۸۵ درصد از تجارت گاز طبیعی مایع شده (ال ان جی) را در اختیار دارند. کشورهای ایران، الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، لیبی، نیجریه، قطر، روسیه، ترینیداد و توباگو، ونزوئلا و عمان که آبان ماه گذشته به GECF پیوستند، از اعضای این مجمع جهانی به شمار می روند.
پیشتر رهبر معظم انقلاب با توجه به وجود نزدیک به نیمی از ذخایر گاز جهان در روسیه و ایران پیشنهاد کرده بودند که این دو کشور با کمک یکدیگر بنای یک سازمان مربوط به همکاری های گازی را همچون اوپک پایه گذاری کنند که بعدها در سفر مقام های روسی به قطر، یکی دیگر از کشورهای دارنده ذخایر عظیم گازی این پیشنهاد به آن کشور نیز ارائه شد و مورد موافقت مقام های قطری قرار گرفت.