پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- امیر مسروری- از ابتدای بحران سوریه گفتگوها برای ورود حزب‌الله در میان تحلیل گران بالا گرفت. گروهی این ورود را بر خلاف اهداف حزب‌الله مبنی بر مبارزه با اسرائیل می‌دانستند و معتقد بودند حزب‌الله پس از ورود به صحنه درگیری‌های سوریه قطعاً از محور مبارزاتی علیه اسرائیل دور می‌شود و تضعیف می‌گردد. گروه دیگر این ورود را ضروری می‌دانستند و معتقد بودند حزب‌الله بخشی از محور مقاومت است و اهداف تروریست‌ها در برابر دولت سوریه، بازگشایی محوری جدید ضد مقاومت است. بر همین اساس حزب‌الله می‌بایست در پرونده سوریه ورود کند و از محور مقاومت دفاع کند.

از همان ابتدا، اسرائیل با طرح موضوع به نام تضعیف حزب‌الله در سوریه دست به خبرسازی زد و رسانه‌های ضد محور مقاومت با شهادت بخشی از فرماندهان حزب‌الله در سوریه این‌گونه نوشتند که حزب‌الله در باتلاق سوریه ماند. در حالی که سید حسن نصرالله از ابتدا با تبیین چرایی حضور در سوریه و دفاع از دولت رسمی، مبارزه با تروریسم در کشور همسایه سوریه و همچنین جلوگیری از ورود تروریست‌ها به لبنان راهم راستا با مبارزه با اسرائیل بیان کرد. از طرفی استراتژی جدیدی را حزب‌الله رو کرد. سید حسن نصرالله در سخنرانی با اشاره به مناطق مهم آمونیاک در حیفا و مراکز هسته‌ای اسرائیل، هدف موشکی حزب‌الله را این دو منطقه پرخطر یاد و اعلام کرد: «  در صورت شروع هرگونه جنگی علیه لبنان، از قدرت و توان مقاومت غافلگیر خواهید شد، بنابراین به اسرائیل نصیحت می‌کنم علاوه بر مخازن آمونیاک ، تأسیسات اتمی دیمونا را هم تخلیه کنید.» همین صحبت کافی بود تا حزب‌الله دست پرتوان موشکی خود را نشان دهد. ظرف مدت کوتاهی اسرائیل با طرح موضوعی به نام تخلیه مخازن آمونیاک ، توجه به تأسیسات زیربنایی را دستور کار خود قرار داد و مجبور شد تا مخازن آمونیاک حیفا را کاملاً تخلیه کند.

دیوان عالی اسرائیل در حکمی تخلیه مخازن آمونیاک را اعلام کرد و در پی آن هشت‌صد کارگر فعال در این مخازن اخراج شد. البته رسانه‌های اسرائیل دلیل این تخلیه را تهدید نشت مواد سمی اعلام کرد اما همه می‌دانند این تخلیه به دلیل تهدید رسمی حزب‌الله مبنی بر حمله موشکی تدافعی به مخازن آمونیاک است. از طرف دیگر کشمکش بر سر دیمونا و تأسیسات هسته‌ای و بیولوژیک دیگر اسرائیل هنوز باقی است. در این زمینه سید مقاومت گفت: «اسرائیل کارخانه‌های پتروشیمی و کارخانه‌های دارای ماهیت بیولوژیکی و نیروگاه‌های اتمی ساخته‌ است، انبارهای کلاهک‌های هسته‌ای و کارخانه‌ها و نیروگاه‌ها در داخل شهرها یا کنار آن‌ها قرار دارد و برخی از آن‌ها به شهرهای اسرائیلی چسبیده است، در صورتی که اسرائیل بخواهد زیرساخت‌های ما را ویران کند، تمام این اماکن اهداف ما خواهد بود، ما حق‌داریم که هر هدفی را که بتواند دشمن را از تجاوز بازبدارد، هدف حمله قرار دهیم.» به نظر می‌رسد کار اسرائیل در ماه‌های آینده سخت‌تر خواهد شد. در پی این تهدیدات  که نشان می‌دهد حزب‌الله نه تنها در سوریه وارد باتلاق نشد بلکه برنامه‌ریزی خودش مبنی بر مبارزه با اسرائیل را به‌هیچ‌عنوان از دستور کار خارج نکرد. ضمن آنکه حزب‌الله در جنگ سوریه تجربیات ارزشمندی به دست آورد و در بسیاری از میدان‌های نبرد با پیروزی‌های بزرگی مواجه شد. حزب‌الله در این بین با استفاده از ظرفیت نیروی انسانی متعهد و متخصص هر نوع تجاوز احتمالی به لبنان را دفع نمود.

در چنین شرایطی اسرائیل در طول 6 سال گذشته و از زمان آغاز بحران در سوریه، با تغییر تاکتیک‌های مواجه با حزب‌الله دست به رزمایش‌های فراوانی زد. آخرین این رزمایش‌ها در ماه جاری در منطقه شمالی و شرقی مناطق اشغالی فلسطین رخ داد و اسرائیل در این رزمایش که با حضور بیش از 30 هزار نظامی در مرز مشترک با لبنان برگزار شد که از آن به‌عنوان بزرگ‌ترین رزمایش رژیم اشغالگر قدس در دو دهه اخیر نام می‌برند، تمرینات علیه حملات پیش‌دستانه حزب‌الله و توان موشکی مقاومت برگزار شد. با این حال در صورتی که توان موشکی حزب‌الله تأسیسات اسرائیل را در سرزمین‌های اشغالی هدف قرار دهد با انبوهی از موشک، نه تنها سپر گنبدی توان مقابله ندارد باید مناطقی از سرزمین‌های اشغالی را برای همیشه تخلیه کرد. حزب‌الله نشان داد  دست برتر استراتژی را در حمله احتمالی اسرائیل به لبنان در اختیار دارد. استراتژی اخیر حزب‌الله نشان داد، اسرائیل بایستی برای بقایِ نامشروع خود به استراتژی جدید دست زند. درگیر کردن حزب‌الله با تکفیری‌ها و تروریسم نه تنها این بخش از محور مقاومت را از مبارزه با اسرائیل دور نساخت بلکه حزب‌الله را قوی‌تر از گذشته در برابر تهدید خارجی مصون کرد. به نظر می‌رسد اسرائیل دست به تغییرات مختلفی خواهد زد که بخشی از آن دفاع در برابر حزب‌الله است.