حمید بعیدی نژاد  سفیر جمهوری اسلامی ایران در انگلستان در اینستاگرام خود نوشت:

"این روزها بویژه در بریتانیا و کشورهای مشترک المنافع ایام بزرگداشت رزمندگان و شهدای جنگ میباشد. مردم و مسئولین در بریتانیا در این ایام برای بزرگداشت یاد و خاطره رزمندگان جنگ در بریتانیا از نشان سینه گل سرخ خشخاش استفاده می کنند. حالا اتفاقا در همین ایام در روز جمعه هفته آینده تیمهای ملی انگلیس و اسکاتلند در مرحله مقدماتی جام جهانی 2018 روسیه در برابر هم قرار می گیرند و بازیکنان هر دو تیم ملی بریتانیایی نیز برای بزرگداشت این روز از این نشان بر روی پیراهن های ورزشی خود استفاده می کنند. 

 

اما جالب موضع منفی فیفا در قبال این موضوع است. فیفا اعلام کرده است که منطبق با مقررات مصوب فیفا استفاده از سمبل های سیاسی، دینی و فرهنگی بر روی پیراهن بازیکنان در بازیهای رسمی ممنوع است و لذا فیفا با این اقدام بازیکنان انگلیسی و اسکاتلندی مخالف است. 

 

طبیعتا این مخالفت بمعنای اعمال مجازاتهای احتمالی علیه دوتیم در صورت استفاده از این نشان میباشد. این موضع گیری باعث عصبانیت شدید مقامات و مردم انگلیس شده است بطوریکه این بحث حاد به سطح دولت و حتی پارلمان انگلیس هم کشیده شده است و خانم ترزا می نخست وزیر هم دیروز در حالیکه همین گل را بر روی سینه داشت، در سخنرانی خود در مجلس، درخواست فیفا برای عدم نمایش این نشان توسط تیمهای فوتبال در روز بازی ملی را خجالت آور خواند وخواستار تجدید نظر این تصمیم توسط فیفا شد. 

حالا این موضوع به اختلاف عمده ای میان فیفا و بریتانیا تبدیل شده است. مخالفین تصمیم فیفا در انگلیس بر ضرورت احترام گذاشتن فیفا به سنتهای داخلی اصرار می ورزند و معتقدند حتی در صورت جریمه، تیمهای انگلیس و اسکاتلند باید با گل سینه به زمین بیایند و برعکس موافقین نظر فیفا که عمدتا در خارج از انگلیس هستند معتقدند در صورت آنکه فیفا در خصوص درخواست بریتانیا عقب نشینی کند باید منتظر این باشد که دیگر کشورها نیز خواستار به نمایش گذاردن سمبل های فرهنگی خود در مسابقات مختلف شوند. آنها اصرار دارند که به نمایش گذاردن تمایزات فرهنگی در زمین های فوتبال بجای ایجاد وحدت و همدلی که هدف اصلی فیفا است به ایجاد اختلافات و در نهایت به ایجاد تنش بیشتر میان کشورها منجر می شود. 

حالا با توجه به اهمیت سیاسی و اجتماعی موضوع، قرار است مذاکراتی میان فدراسیون فوتبال بریتانیا و فیفا در خصوص این موضوع صورت گیرد. موضوع نه تنها برای دو طرف بریتانیا و فیفا از اهمیت زیادی برخوردار است بلکه دیگر کشورها نیز با توجه به حساسیتهای زیادی که موضوع به نمایش گذاشتن نشانهای ملی در میادین ورزشی دارد منتظر نتیجه این مذاکرات هستند."