نادر جلالت عضو شورای ملی زیتون با انتقاد از کاهش سرانه روغن زیتون اظهار داشت: علی رغم سرانه مصرف ۲۰۰ تا ۲۵۰ گرم، تولید روغن زیتون داخل جوابگوی مصرف نیست به طوریکه ناگریزیم مابقی نیاز داخل را از طریق واردات تامین نماییم.

وی با اشاره به تاثیر افزایش تعرفه واردات روغن زیتون بر قاچاق محصول افزود: با وجود نقش اساسی این محصول در سلامتی افراد اعمال تعرفه ۲۶ درصدی واردات بر قاچاق محصول قابل انکار نیست از این رو در راستای حمایت از تولید داخل لازم است سوبسید و یارانه‌ای در اختیار باغداران قرار گیرد تا برای تامین سرانه مصرف ۲۰۰ گرمی روغن زیتون وابسته به خارج نباشیم.

عضو شورای ملی زیتون با اشاره به اینکه روغن پومیس قابل خوردن نیست، بیان کرد: با توجه به سرطان زا بودن روغن‌های پومیس که همان تفاله زیتون محسوب می‌شوند ازمردم تقاضا می‌شود که از خوردن و خرید آن اجتناب نمایند.

جلالت با اشاره به روش اصلی تشخیص روغن زیتون اصل از تقلبی گفت: تشخیص روغن زیتون اصل تنها با تست چشایی امکان پذیر است به طوریکه یک قاشق غذا خوری را در دهان می‌ریزیم و با هوا قورتش می‌دهیم اگر روغن سالم باشد پس از چند لحظه احساس تلخی، تندی و تیزی گلو را می‌سوزاند و سپس این طعم از بین می‌رود احساس ماسیدگی در دهان ایجاد نمی‌کند.

به گفته وی طی ۳ الی ۴ سال آینده انتظار می‌رود که سرانه ۲۰۰ گرمی روغن زیتون به ۵۰۰ گرم افزایش یابد چرا که این امر علاوه بر ارتقای سلامتی نقش اساسی در اشتغال افراد دارد.