محمد رجبی امروز در نشست خبری با بیان اینکه شرکت حمل و نقل ریلی رجا 52 درصد سهم بازار مسافری ریلی کشور را برعهده دارد گفت: 9 شرکت حمل و نقل ریلی در 48 درصد سهم جابجایی مسافران برعهده دارند.

وی با اشاره به واگذاری صددرصدی رجا به سازمان تامین اجتماعی در قالب تهاتر بدهی اظهار داشت: به هر حال سازمان تامین اجتماعی هم به رجا به عنوان یک بنگاه اقتصادی نگاه می‌کند و باید در کنار ارتقای خدمات در آمدزایی هم در اهداف رجا باشد.

رجبی بیان کرد: برای نوروز 96 تعداد 860 دستگاه واگن شامل واگن‌های مسافری، پشتیبانی، مولد،‌ رستوران و حمل خودرو آماده خدمات‌دهی است که از این تعداد 660 دستگاه واگن مسافری ارائه خدمات می‌کنند ضمن آنگه 146 واگن نیز به عنوان واگن  جایگزین برای شرایط اضطراری در نظر گرفته شده است.

مدیرعامل شرکت حمل و نقل ریلی رجا گفت: سهم کل مسافران در انواع مدل‌های حمل و نقل در کشور 850 میلیون نفر مسافر است که سهم راه‌آهن در  این حوزه 24.5 میلیون نفر سفر است و سهم رجا از این 2 درصد است که برنامه‌ریزی کرده‌ایم در افقی 10 ساله سهم دو درصدی رجا را در حمل کل مسافر کشور به 5 درصد ارتقا دهیم.

وی افزود: برای ایام نوروز جمعا یک میلیون صندلی رفت و برگشت در نظر گرفتیم که تاکنون 230 هزار صندلی فروخته شده است.

رجبی با بیان اینکه روزانه 135 رام قطار برای ایام نوروز اعزام می‌کنیم گفت: هر رام قطار شامل 8 تا 12 سالن است.

وی افزود: برای ایام نوروز 2800 قطار ارائه سرویس خواهند کرد و از آن منظر که سال گذشته 300 واگن فرسوده را زمین‌گیر کردیم ظرفیت امسال 25 تا 30 درصد در صندلی کاهش یافته است و به همین دلیل هدف‌گذاری جابجایی مسافر ما در سال 95 محقق نشد و به 12 میلیون مسافر کاهش یافت.

مدیرعامل شرکت حمل و نقل ریلی رجا اظهار داشت: میانگین عمر واگن‌های رجا 32 سال است و 50 درصد واگن‌های ما عمر بالای 32 سال دارند که رسیدگی به آ‌نها هزینه‌بر است.

* انعقاد قرارداد با واگن‌سازهای داخلی برای تولید واگن

وی گفت: طی قرارداد با واگن‌پارس و شرکت پلور سبز زرند کرمان مقرر شد 120 دستگاه واگن نو برای رجا ساخته شود که 12 دستگاه آن تا روزهای پیش از طرح نوروزی 96 تحویل می‌گیریم و ادامه در بهار و تابستان 96 و پس از آن تحویل رجا می‌شود.

* برگزاری مناقصه تولید 250 واگن با همکاری کنسرسیوم ایرانی- خارجی

وی گفت: مهر ماه امسال مناقصه‌ای برگزار کردیم تا 250 دستگاه واگن از طریق کنسرسیوم ایرانی - خارجی توسط شرکت‌های داخلی تولید شود. بدین ترتیب که شرکت‌های سازنده دنیا که برند معروفی دارند در قالب این قرار داد با تامین فاینانس 85درصدی ساخت 250 واگن دستگاه را در داخل با حضور شرکت‌هایی نظیر واگن پارس، ایریکو، پلور سبز ،‌واگن‌سازی تهران و شرکت ریل‌پرداز انجام می‌دهند. 

مدیرعامل شرکت حمل و نقل ریلی رجا اظهار داشت: امیدواریم تا شهریور 96 قرارداد با برنده این مناقصه برگزار شود فعلا 9 کنسرسیوم حضور یافته‌اند ضمن آنکه رقم قرارداد هزار و 100 میلیارد دلار است.

وی گفت: برنامه ما برای 500 دستگاه واگن بود اما به دلیل ظرفیت محدود تولید داخل فعلا به 250 دستگاه واگن کاهش یافته است.

* زیان سالانه 100 میلیارد تومانی رجا

مدیرعامل شرکت حمل و نقل ریلی رجا بیان کرد: رجا سالانه صد میلیارد تومان زیان می‌بیند که بخشی از آن محصول تهاتر بدهی‌ها به راه‌آهن رفع می‌شود.

رجبی بیان کرد: به هر حال تلاش می‌کنیم نوروز امسال 30 دستگاه واگن نو و بازسازی شده شامل 12 دستگاه واگن نو و 18 دستگاه واگن بازسازی شده وارد ناوگان شود.

* مشکلات ترانست‌ها و عدم تامین سوخت مناسب آنها در کشور

مدیرعامل شرکت حمل و نقل ریلی رجا درباره مشکلات ترانست‌ها و رفع آنها اظهار داشت: حدود 4 ماه پیش کارهای مربوط به تامین قطعه ترانست‌ها انجام شد؛ گیربکس‌ها از سوی شرکت سازنده تامین قطعه خواهد شد ضمن اینکه امروز جلسه‌ای با مدیرعامل سازنده برای جزییات قرارداد تامین قطعات و بررسی آنها برگزار می‌شود.

وی اظهار داشت: ترانست‌ها در اغلب‌ کشورها محصولاتی نوین محصول می‌شود و استاندارد بهره‌برداری از آنها بالا است؛ ضمن آنکه خطوط و شرایط بهره‌برداری خاص دارد.

اظهار داشت: متاسفانه برخی زیرساخت‌های فعلی راه‌آهن به ترانست‌های ما آسیب وارد می‌کند ضمن آنکه از نظر تامین سوخت آن هم با مشکلاتی مواجه هستیم حتی این ترانست‌ها قاب مخصوص لازم دراد همچنین نیازمند سوخت با استاندارد یورو 3 است که هنوز در کشور تولید نمی‌شود.

رجبی گفت: البته از نظر تعمیر و نگهداری یک سوله تعمیر و نگهداری در مشهد و یک سوله در تهران داریم.