علی اکبر مه‌فرد قائم مقام وزیر در امور بازرگانی، صنایع و کشاورزی در نشست خبری با اشاره به وضعیت تنظیم بازار اقلام اساسی شب عید اظهار داشت: در اغلب کالاهای اساسی و مورد نیاز شب عید نظیر برنج، مرغ، شکر مشکل خاصی وجود ندارد به طوری که برای جلوگیری از سوءاستفاده دلالان در نمایشگاه‌ها و فروشگاه‌های سراسری عرضه می‌شود.

وی با اشاره به آن که واردات پرتقال برای بازار شب عید یک ضرورت تلقی می‌شود افزود: سرمای بی‌سابقه شمال در آذر ماه لطمه زیادی به باغداران وارد کرد که در نهایت این امر موجب شد برای تنظیم بازار شب عید از سوی شرکت دولتی نهاده‌های دامی به مقدار محدود واردات از کشورهای ترکیه و مصر صورت گیرد.

مه‌فرد ادامه داد: سالانه 2 میلیون و 200 الی 2 میلیون و 500 هزار تن پرتقال در کشور تولید می‌شود که سرمای آذر ماه منجر به آسیب دیدگی یک میلیون تن از پرتقال‌های شمال شد. از این رو برای در اختیار گذاشتن پرتقال‌های با کیفیت به خانوارها برای تامین نیاز شب عید راهی جز واردات نداشتیم و این رو افرادی که اظهاراتی مبنی بر آنکه پرتقال به اندازه کافی در شمال وجود دارد تایید نمی‌کنم چرا که سال گذشته به سبب کافی بودن میوه‌های داخلی و مدیریت صحیح از واردات جلوگیری به عمل آمد.

قائم مقام وزیر در امور بازرگانی، صنایع و کشاورزی ادامه داد: در راستای حمایت از تولید داخل و جلوگیری از لطمه به تولید کنندگان داخلی تنها واردات به میزان محدود از سوی شرکت دولتی صورت می‌گیرد . به گفته وی حتی یک عدد پرتقال بدون شرایط قرنطینه در اختیار مردم قرار نخواهد گرفت.

توزیع مرغ منجمد با کیفیت با نرخ 5 هزار و 700 تومان

این مقام مسئول با بیان اینکه ذخایر مرغ منجمد به میزان کافی و به صورت مستقیم در شبکه‌های توزیع عرضه خواهد شد بیان کرد: همکاری در اسفند ماه با افزایش تقاضا قیمت‌ها، روند صعودی به خود می‌گیرند که با عرضه گوشت مرغ منجمد در نظر داریم از این افزایش قیمت جلوگیری نماییم.

مه‌فرد ادامه داد: گرچه ذائقه مردم به دنبال مصرف گوشت گرم قرمز نه سفید است باید گفت که مرغ و گوشت منجمد بسیار با کیفیت‌تر است چرا که بلافاصله پس از کشتار تمیز ، بسته بندی و به تونل انجماد می‌رود و تنها در این زمینه فرهنگسازی مناسبی وجود ندارد.

وی با اشاره به وضعیت قیمت گوشت مرغ طی چند سال اخیر اظهار داشت: طی دو سال اخیر ستاد تنظیم بازار نرخ 6 هزار و 800 الی 7 هزار و 200 تومان را برای مصرف کننده منطقی دانست و این در حالی است که طی سال 92 تا کنون گوشت مرغ حتی به اندازه نرخ تورم رشد نداشته چرا که میانگین قیمت در سال 92 6 هزار و 266 تومان و سال 95؛ 6 هزار و 872 تومان بوده است که همین امر موجب شده مرغداران با مشکلات زیادی طی سال دست و پنجه نرم کنند.

وی با بیان اینکه نرخ میدان بهمن شاخص قیمت عمده فروشان است، گفت: گرچه مغازه‌ها با نرخ‌های بالاتری مرغ را به فروش می‌رسانند اما در این زمینه تنها باید دستگاه‌های مربوطه نظارت کافی را داشته باشند چرا که علی‌رغم شیوع آنفولانزای حاد پرندگان و تلفات طیور اتحادیه مرغ تخم گذار به خوبی توانست قیمت مرغ و تخم مرغ را مدیریت نماید.

قائم مقام وزیر در امور بازرگانی، صنایع و کشاورزی با بیان اینکه انتقادات زیادی به وزارت جهاد مبنی بر نظارت در بازار وجود دارد افزود: وزارت جهاد کشاورزی متولی رصد به بازار از تامین تا عمده فروشی است و مابقی نظارت را همکاران صنعت، معدن ، تجارت باید در خورده‌فروشی‌ها انجام دهند.