چگونه مي توان از غرامت دستمزد ايام بيماري استفاده کرد؟
چنانچه 60 روز و بيشتر طي يک سال باشد، بايد به تأييد شوراي پزشکي سازمان تأمين اجتماعي برسد.
پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- مديرکل فني بيمه شدگان سازمان تأمين اجتماعي، به تازگي در گفت وگويي با واحد مرکزي خبر، اعلام کرد: بيمه شدگاني که به علت بيماري عادي يا حرفه اي، حوادث ناشي از کار يا غير آن، براي مدتي قادر به انجام کار نيستند، براي دريافت غرامت دستمزد ايام بيماري، بايد گواهي پزشک را به شعب تأمين اجتماعي ارائه کنند.
در توضيح اين خبر، که يکشنبه گذشته منتشر شد، بايد به برخي موارد مربوط به دريافت غرامت دستمزد ايام بيماري اشاره کنيم. مطابق قانون تأمين اجتماعي، اگر ايام بيماري بيمه شده، در هر نوبت از 7 روز و در مجموع، طي يک سال، از 15 روز بيشتر نشود، تأييد آن توسط پزشک معالج، براي دريافت مستمري کافي خواهدبود. درصورتي که ايام بيماري، بيش از 15 روز و کمتر از 60 روز باشد، بايد به تأييد پزشک معتمد سازمان برسد و چنانچه 60 روز و بيشتر طي يک سال باشد، بايد به تأييد شوراي پزشکي سازمان تأمين اجتماعي برسد.
غرامت دستمزد از اولين روزي که بيمه شده بر اثر حادثه يا بيماري، قادر به کار نباشد، پرداخت مي شود. غرامت دستمزد بيمه شده اي که بر اثر بيماري عادي در بيمارستان بستري شود، از اولين روز محاسبه و پرداخت مي شود. در صورتي که بيمه شده اي، بر اثر بيماري عادي قادر به کار نباشد و به صورت سرپايي درمان شود، غرامت دستمزد از روز چهارم قابل محاسبه و پرداخت خواهدبود. براي دريافت غرامت دستمزد ايام بيماري، بيمه شده، بايد با در دست داشتن اصل دفترچه درماني و گواهي پزشکي معتبر، به شعبه اي از شعب سازمان تأمين اجتماعي، که حق بيمه وي در آن پرداخت مي شود، مراجعه کند. مدت دريافت غرامت دستمزد، جزو سوابق پرداخت بيمه محاسبه مي شود. پرداخت غرامت دستمزد ايام بيماري، محدوديت زماني ندارد. تا زماني که بيمه شده، بنا بر تشخيص کارشناسان سازمان تأمين اجتماعي، قادر به کار نباشد و به موجب مقررات تأمين اجتماعي ازکارافتاده شناخته نشود، پرداخت غرامت دستمزد ادامه پيدا خواهد کرد. بيمه شده اي که طبق نظر پزشک معالج، توانايي خود را به صورت کامل و يا جزئي از دست بدهد، پس از مراجعه به شعب تأمين اجتماعي، به کميسيون پزشکي معرفي خواهدشد. اين کميسيون پس از معاينه بيمه شده و بررسي سوابق پزشکي وي، نسبت به صدور رأي با تعيين درصد ازکارافتادگي اقدام مي کند و مراتب را به شعبه ذي ربط اعلام مي کند تا در چارچوب مقررات و در صورت احراز شرايط قانوني، حکم برقراري مستمري براي او صادر شود. اگر درصد ازکارافتادگي بيمه شده بين 10 تا 33 درصد باشد و بيمه شده بر اثر حوادث ناشي از کار، دچار آسيب شده باشد، استحقاق دريافت غرامت مقطوع نقص عضو را خواهدداشت. در صورت آسيب ديدگي بين 33 تا 66 درصد، بيمه شده، از کارافتاده جزئي و در صورت آسيب ديدگي 66 درصد و بيشتر، به عنوان از کارافتاده، شناخته خواهدشد، که در هر کدام از اين شرايط مستحق دريافت مقرري از کارافتادگي خواهد بود.
ارسال نظر