حدود دو هفته ای است که با تیتر های مختلفی درخبرگزاری ها و روزنامه ها  از جمله ،"80 روستای استان لرستان در اثر بارش سنگین برف بدون برق شدند ،قطع دوباره برق در اهواز و چند شهر خوزستان ،قطع برق در 13 شهر مازندران ، بحران نیروگاه برق به فارس و همدان و کهکلویه و بویراحمد رسید" مواجه شده ایم .

 

 

حادثه هایی که نشان داد زیرساخت های صنعت برق شدیدا دچار ضعف است و  در مواقع بحرانی می تواند آسیب پذیر باشد.

 

 

حتی در مصوباتی که قانون تمام تاسیسات حیاتی و مراکز حساس مانند ایستگاه های تامین آب، بیمارستان ها، ورزشگاه ها، ساختمان های اداری و... را موظف به نصب مولد اضطراری برق در ساختمان هایشان کرده است، در هفته های گذشته چراغ برق اضطراری را در خود روشن ندیدند .

 

قطعی شبکه اما فقط به خاموشی چراغ خانه ها راضی نشد و موجب شد بخشی از تاسیسات فرآورشی در میادین مستقل داخلی با کاهش تولید 768 هزار بشکه‌ای نفت در منطقه اهواز مواجه شود.

ﺍﯾﺮﺍﻥ ﺩﺭ ﺣﺎﻝ ﺣﺎﺿﺮ ﺍﺯ ﻣﺠﻤﻮﻉ ﺣﺪﻭﺩ 57 ﻫﺰﺍﺭ ﻭ 900 ﻣﮕﺎﻭﺍﺕ ﻇﺮﻓﯿﺖ ﺍﺳﻤﯽ ﻧﺼﺐ ﺷﺪﻩ ﺗﻮﻟﯿﺪ ﺑﺮﻕ ﮐﺸﻮﺭ، 12 ﻫﺰﺍﺭ ﻭ 62 ﻣﮕﺎﻭﺍﺕ، ﻇﺮﻓﯿﺖ ﻭﺍﺣﺪﻫﺎﯼ ﺣﺮﺍﺭﺗﯽ دارد ﮐﻪ ﺑﯿﺶ ﺍﺯ 25 ﺳﺎﻝ ﺍﺯ ﻋﻤﺮ ﺁﻧﻬﺎ ﻣﯽ ﮔﺬﺭﺩ.

 ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﺍﻓﺖ ﺭﺍﻧﺪﻣﺎﻥ ﺗﻮﻟﯿﺪ ﺑﺮﻕ ﻭﺍﺣﺪﻫﺎﯼ ﻓﺮﺳﻮﺩﻩ ﻭ ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﻧﯿﺎﺯ ﺑﻪ ﺑﺎﺯﺳﺎﺯﯼ ﻭ ﻧﻮﺳﺎﺯﯼ ﺗﺠﻬﯿﺰﺍﺕ ﺍﯾﻦ ﻭﺍﺣﺪﻫﺎ ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮﺭ ﺟﻠﻮﮔﯿﺮﯼ ﺍﺯ ﺯﯾﺎﻥ ﻫﺎﯼ ﻧﺎﺷﯽ ﺍﺯ ﻓﺮﺳﻮﺩﮔﯽ ﻭ ﺍﺯ ﻣﺪﺍﺭ ﺧﺎﺭﺝ ﺷﺪﻥ ﺁﻧﻬﺎ، ﺿﺮﻭﺭﺕ ﺑﺎﺯﺗﻮﺍﻧﯽ ﻧﯿﺮﻭﮔﺎﻫﻬﺎﯼ ﺣﺮﺍﺭﺗﯽ ﺑﺎ ﻋﻤﺮ ﺑﯿﺶ ﺍﺯ 25 ﺳﺎﻝ قبل از بحران های اخیر باید در دستور کار صنعت برق قرار می گرفت.

 

 در بررسی دلایل اختلال و قطعی برق خوزستان عنوان شد که بروز همزمان ریزگردها و مه غلیظ و رطوبت، باری را به سیستم ها تحمیل می کند و شرایطی را به وجود آورد که در طراحی های این شبکه ها اصلا منظور نشده است.

 

اما وزیر نیرو در رابطه با حادثه های اخیر  اهواز بیان کرد که با تمام نیرو و امکانات تلاش می کنیم تا هرچه زودتر مشکل پیش آمده در خوزستان را رفع کنیم.

 

حمید چیت چیان که بازدید خود از تاسیسات برق و آب شهر اهواز را از لحظات اول ورود به این شهر آغاز کرده، افزود: مردم مطمئن باشند برای مجموعه وزارت نیرو لحظه ای آرامش وجود ندارد و با تمام نیرو و امکانات تلاش خواهیم کرد تا هرچه زودتر مشکل پیش آمده در خوزستان را رفع کنیم.

 

وی مهمترین مسئله در رابطه با شبکه انتقال، توزیع و فوق توزیع را شستشوی مقره ها عنوان کرد و افزود: به منظور جلوگیری از هادی شدن خطوط و خروج از مدار شبکه، شستشوی تاسیسات ضروری ترین کار است.

 

وزیر نیرو عنوان کرد: از سپاه، ارتش، بسیج، آتش نشانی ها، ادارت نفت و سایر موسسات درخواست همکاری کرده ایم تا بتوانیم این مشکل را در سریع ترین زمان ممکن حل کنیم.

 

چیت چیان تصریح کرد: بیش از 30 دستگاه شستشو کننده مقره از تمام استان ها به خوزستان انتقال داده ایم؛ به گونه ای که اکنون در هیچ استان دیگری بجز خوزستان، دستگاه مقره شوی وجود ندارد.

 

وی اظهار داشت: در حال حاضر 30 درصد از کار انجام شده و امیدواریم با 500 نفر نیروی کمکی و دستگاه های جدیدی که از سایر استانها امروز به خوزستان منتقل می شود بتوانیم یک کار سریع و همگانی انجام دهیم.

 

وزیر نیرو با اشاره به اینکه تا زمان شستشوی کامل این تاسیسات، امکان قطعی برق وجود دارد، تصریح کرد: امیدواریم تا اوایل هفته آینده شستشوی تاسیسات به طور کامل به اتمام برسد.

 

چیت چیان اضافه کرد: در استان خوزستان 29 هزار کیلومتر شبکه توزیع، 8700 کیلومتر شبکه فوق توزیع و انتقال وجود دارد که می بایست به طور کامل از وجود گرد و خاک پاک شود.

 

فلاحتیان معاون وزیر نیرو گفت: با برنامه ریزی انجام شده از این پس هیچ قطعی برقی در خوزستان بدون اطلاع قبلی انجام نخواهد شد مگر یک حادثه ای رخ داده باشد.

 

وی گفت: نیروگاه های استان در آمادگی کامل قرار دارند تا برق مورد نیاز مردم را تامین کنند و مردم اهواز اگر الان با قطعی برق مواجه هستند بخاطر قطع فیدر ها است.

 

معاون وزیر نیرو در امور برق در پایان هر گونه احتمال خرابکاری در سیستم برق استان خوزستان اعم از حمله سایبری و دیگر کارهای دیگر را رد کرد و گفت: تنها عامل اختلال در شبکه برق خوزستان ریزگردها و گرد و خاک بوده است.

 

گفتنی است بروز توفان گرد و خاک در هشتم بهمن ماه سال‌جاری و متعاقب آن ایجاد مه و رطوبت هوا باعث اختلال در شبکه برق استان خوزستان شد به طوریکه یک روز ادارات تعطیل و چند روز هم مدارس تعطیل شدند.