به گزارش پارس ، به نقل ازایسنا، قیصر امین پور، شاعر و استاد فقید دانشگاه، از مؤسسان حوزه ی هنری و دفتر شعر جوان و در دوره هایی دبیر شعر هفته نامه ی سروش و سردبیر ماهنامه ی ادبی - هنری سروش بود. سروده های او در طول زندگی نه چندان طولانی اش بین مردم جایگاه خاصی پیدا کرد. این شاعر متولد روز دوم اردیبهشت ماه سال ۱۳۳۸ در گُتوَند بود.

نمایی از آرامگاه قیصر امین پور

گُتوَند یکی از شهرهای بختیاری نشین استان خوزستان است که ابتدا در بخش گُتوَند شهرستان شوشتر قرار داشت و بعدها با ارتقای بخش گُتوَند به شهرستان، این شهر نیز به مرکز شهرستان گُتوَند تبدیل شد. این شهرستان در شمال شهرستان شوشتر قرار گرفته و در سال های اخیر پروژه ی عظیم ساخت سد « گُتوَند» نیز با بحث ها و حاشیه های گوناگون درباره ی لزوم وجود یا نبودش، در آن قرار گرفته است.

قیصر امین پور بامداد هشتم آبان ماه سال ۱۳۸۶ در سن ۴۸ سالگی درگذشت. دوستان و هم دوره یی هایش برای دفن پیکرش در بهشت زهرا (س) تلاش زیادی کردند، اما در نهایت، پیکر شاعر پس از تغسیل در بهشت زهرا (س) ، با اصرار پدر و اقوامش به جنوب منتقل و در زادگاهش، گُتوَند، به خاک سپرده شد.

اما این پایان ماجرای این شاعر اهل جنوب نبود. مسؤولان وعده داده بودند که برای او آرامگاهی مناسب طراحی کنند و عمل به این وعده دو سه سالی به تعویق افتاد و طول کشید؛ تا این که آرامگاه وعده داده شده با طراحی حسین خسروجردی ساخته و در سال ۱۳۸۹ مصادف با سومین سالگرد درگذشت شاعر از آن رونمایی شد. پایگاه اطلاع رسانی دولت هم اعلام کرد که برای ساخت این بنا بیش از ۵۰۰ میلیون تومان هزینه و حدود دو سال زمان صرف شده است.

نمایی از آرامگاه قیصر امین پور

پس از مدتی، نادر دریابان، پژوهشگر فقید دفاع مقدس و همکار ایسنا، اعلام کرد که طراحی این بنا کاملا کپی برداری از معماری بنایی است که در زمان حکومت بعثی صدام حسین در عراق برای یادبود کشته شدگان جنگ علیه ایران ساخته شده است. خسروجردی اما در برابر این اتهام سکوت کرد. او در نهایت نیز پس از یک دوره سکوت، به خارج از کشور مهاجرت کرد.

با وجود همه ی انتقادها و بحث ها، این بنا پیکر قیصر را در میان گرفته است. آرامگاه قیصر امین پور به همراه تندیسی از شاعر در جوار گورستان گُتوَند، واقع در یکی از ورودی های شهر قرار گرفته است. بنای آرامگاه مدور است و روی چند پله ی مدور قرار گرفته است. این بنا شامل دو طرح مایه ی گنبد است که با اندازه های متفاوت مقابل هم قرار گرفته و سنگ قبر شاعر را در میان گرفته اند، این طرح مایه ها با سنگ های فیروزه یی رنگ و خوشنویسی هایی تزیین شده اند. از سقف بنا چراغی در یک چراغ دان مزین به خوشنویسی بر فراز سنگ مزار قیصر آویزان شده، این سنگ سیاه مدور مزین به شعرهایی از شاعر و آیه ای از قرآن است. البته مدور بودن سنگ قبر نیز اخیرا ازسوی برخی افراد مورد انتقاد واقع شده؛ چراکه معتقدند مدور بودن سنگ قبر با پیشینه ی فرهنگی ما نسبتی ندارد.

اما در گتوند شاعری آرمیده؛ به دور از هیاهو و جنجال هایی که از هشتم آبان ۱۳۸۶ تا امروز درباره ی محل خاکسپاری و بنای مزارش جریان دارد. قیصر شعر ایران حالا دیگر برای همیشه سکوت کرده است. شاید برای او اهمیتی ندارد که درباره ی معماری بنای مزارش چه بگویند، حتا اگر آن چه می گویند، به نقل از خود او باشد در عالم رؤیا و خواب.