به گزارش پارس ، خبرنگار فارس در هشتاد و چهارمین نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه خطاب به محسنی اژه‌ای گفت: در هفته‌‌های اخیر اخباری منتشر شده مبنی بر بازرسی از زندان اوین به ویژه بند ۷ این زندان که مهدی هاشمی در آن دوران محکومیت خود را سپری می‌کند و در همین بازرسی‌ها تعدادی وسایل غیرمجاز کشف شده، آیا شما این خبر را تأیید می‌کنید یا نه؟ در صورتی که تأیید می‌کنید این وسایل چگونه وارد زندان می‌شود که اژه‌ای در پاسخ گفت: طبق ضوابط زندان معمولاً بازرسی‌ها به صورت سرزده و یا با تمهیداتی که از قبل اندیشیده شده صورت می‌گیرد.

سخنگوی دستگاه قضایی تصریح کرد: گاهی از برخی بندها بازرسی‌هایی به عمل می‌آید و در آنجا وسایل غیرمجازی پیدا می‌شود که بلافاصله رفع می‌شود و گاهی هم زندانیان سر و صدا می‌کنند که چرا بازرسی‌ صورت می‌گیرد؛ در حالی که اگر این کار انجام نشود با همان وسایل مرتکب جرم می‌شوند و مجدداً هم خودشان و هم ما را دچار مشکل می‌کنند.

وی با تأیید خبر بازرسی از زندان اوین گفت: در هفته گذشته از بند ۷ و ۸ این زندان بازرسی صورت گرفت و طبق گزارشی که ارائه شد از مهدی هاشمی هم یک گوشی تلفن همراه با سیم کارت و ۳۰ سکه طلا اعم از ربع سکه، نیم سکه و سکه گرمی کشف شد.

معاون اول قوه قضاییه با بیان اینکه نمی‌توان گفت سکه غیرمجاز است، گفت: ممکن است سکه را همراه خود داشته باشد اما داشتن تلفن همراه غیرمجاز است.

وی تأکید کرد: همچنین از برخی دیگر از زندانیان هم تعدادی وسایل غیرمجاز از جمله گوشی موبایل و فلش مموری کشف شد.

بازداشت برادر قلابی معاون حفاظت‌اطلاعات قوه‌قضاییه/ صدور کیفرخواست ۷ متهم پرونده مارلبرو

سخنگوی قوه‌قضاییه از بازداشت فردی خبر داد که خود را برادر معاون وزیر اطلاعات معرفی کرده بود.

حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای به پرونده ۴ نفر از کسانی که در فضای مجازی با اسامی مستعار اقدام به اشاعه فحشا، توهین به مقدسات و اقدامات امنیتی می‌کردند، اشاره کرد و گفت: این افراد بیشتر شناسایی و دستگیر شده بودند و پس از محاکمه دادکاه آنها را از ۱۸ ماه تا ۱۲ سال حبس محکوم کرد.

سخنگوی قوه‌قضاییه اضافه کرد: همچنین یک مورد مامور متخلف سازمان آب و فاضلاب در شهرستان ساوجبلاغ وجود داشت که این فرد با استفاده از عدم آگاهی مردم اقدام به گرفتن پول‌های گزافی از مردم کرده بود که این فرد شناسایی و بازداشت شد و پرونده وی در حال رسیدگی است.

وی همچنین با اشاره به پرونده سیگارهای مارلبرو و صدور کیفرخواست برای ۷ نفر در این پرونده گفت: دادگاه این پرونده تعیین و برای رسیدگی به شعبه ۱۰۶۵ دادگاه عمومی تهران ارجاع شده است. پس از مطالعه وکلا دادگاه زمان رسیدگی به اتهامات متهمن را تعیین خواهد کرد.

اژه‌ای ادامه داد: اخیرا شایعه‌ای در سایت‌های ضدانقلاب مبنی بر دستگیری معاون حفاظت اطلاعات قوه قضاییه با نام آقای احمدی مطرح شده بود که این موضوع کذب محض است و صحت ندارد البته در یکی از استان‌های غربی کشور فردی که خود برادر معاون حفاظت اطلاعات قوه قضاییه معرفی کرده بود و قصد داشت با جعل عنوان به اخاذی بپردازد، دستگیر شد.

مسئولان مربوطه در طول ۱۲ سال ساخت‌وساز منطقه حیران کجا بودند؟

سخنگوی قوه‌قضاییه گفت: ساخت و سازها در این منطقه از سال ۸۲ شروع شده است و سوال اینجاست که در طی ۱۲ سال گذشته مسئولان کجا بودند و چکار می‌کردند؟ و چرا باید بعد از ۱۲ سال پرونده قضایی تشکیل شود؟

به گزارش تسنیم، غلامحسین اژه‌ای در هشتاد و چهارمین نشست خبری سخنگوی قوه قضائیه با گرامیداشت سالروز شهادت شهیدان رجایی و باهنر و هفته دولت اظهار داشت: قوه قضائیه بارها اعلام کرده است که آمادگی هر نوع کمک به دولت را دارد و در تحقق اهداف این دولت به خصوص اقتصاد مقاومتی موفق شوند که در این راستا هم در جهت ارتقاء امنیت سرمایه‌گذاری و هم در جهت مبارزه با موانع تولید و اصلاح سیستم بانکی و هم در جهت مبارزه با قاچاق و رانت کمک حال دولت خواهد بود.

وی با اشاره به ساخت و سازهای منطقه حیران تصریح کرد: این منطقه بیش از ۲ هزار هکتار است که هزار هکتار آن مربوط به منابع طبیعی می‌شود. ساخت و سازها در این منطقه از سال ۸۲ شروع شده است و سوال اینجاست که در طی ۱۲ سال گذشته مسئولان کجا بودند و چکار می‌کردند؟ و چرا باید بعد از ۱۲ سال پرونده قضایی تشکیل شود؟

سخنگوی قوه قضائیه با بیان اینکه قریب به اتفاق این ساخت و سازها مجوز داشته است، خاطر نشان کرد: اینکه صادرکنندگان مجوز این ساخت و سازها صلاحیت داشتند یا خیر بحث دیگری است اما به هر حال باید جلوی افرادی که اینگونه مجوزها را صادر می‌کنند گرفته شود و سوال اینجاست اگر شورای شهر، شهرداری یا مسئولان دیگر حق ندارند مجوز تغییر کاربری دهند چه کسی باید جلوی این کار را بگیرد؟

محسنی اژه‌ای ادامه داد: یکی از سوالات مهم این است که آیا با صادرکنندگان مجوز این ساخت و سازها برخورد می‌شود و آن فردی که این مجوز را صادر کرده الان کجاست و آیا با وی برخورد شده است و هیئت‌های رسیدگی به تخلفات اداری با توجه به اینکه این کار حداقل یک تخلف اداری محسوب می‌شود آیا با آنها برخورد کرده است.

سخنگوی قوه قضائیه تصریح کرد: در منطقه حیران بخش‌هایی طرح هادی دارند و بخش‌هایی ندارند اما متاسفانه در هر دو بخش مجوز غیر مجاز صادر شده است و دهیار و بخشدار که باید جلوی آن را می‌گرفتند مجوز دادند.

وی افزود: کار به جایی رسیده که ما اقدامات قضایی را انجام می‌دهیم اما نباید کسی را که مجوز داده را رها کنیم و فقط به کسی که مجوز را گرفته است رسیدگی کنیم.

اژه‌ای با اشاره به نمونه‌ای از این مجوزهای غیرمجاز خاطر نشان کرد: در یکی از این مجوزها دهیار از وزارت جهاد کشاورزی سوال کرده است که آیا ساخت و ساز در این منطقه مجاز است یا خیر که وزارت جهاد کشاورزی در پاسخ نوشته است که اشکالی ندارد و از این نمونه فراوان است.

سخنگوی قوه قضائیه خاطر نشان کرد: مواردی هم بوده که نماینده همه دستگاه‌های استان از جمله استانداری، بنیاد مسکن، اداره کل فنی استانداری، معاونت برنامه‌ریزی، سازمان جهاد کشاورزی، اداره کل راه و ترابری و منابع طبیعی امضا کرده‌اند.

وی گفت: غیر از تعداد محدودی از این ساخت و سازها مابقی آنها مجوزشان قابل خدشه است.

اژه‌ای اضافه کرد: وکیلی در ۱۲ شهریور ۹۳ به ضرب گلوله در شیراز کشته شد که ضاربان وی فرار کردند اما همه این ضاربان دستگیر شدند که آخرین آنها در دوم شهریور امسال بود و پرونده آنها کامل و در حال ارسال به دادگاه است.

سخنگوی قوه قضائیه گفت: دو نفر متهمی که به اتهام جاسوسی برای آمریکا و اسرائیل دستگیر شده بودند محاکمه و هر کدام به ۱۰ سال حبس محکوم شدند.

وی اضافه کرد: همچنین یکی از مجرمان فتنه ۸۸ غیابا محکوم شده بود و متواری بود طی هفته‌های اخیر دستگیر شدند.

اژه‌ای خاطر نشان کرد: وکیلی که به عنوان مطالعه پرونده موکلش به دادگاه مراجعه کرده بود متاسفانه یک برگ از پرونده را بر می‌دارد و آن را دستکاری می‌کنند ولی در هنگام قرار دادن آن در داخل پرونده دستگیر می‌شود که این کار زشتی است و این وکیل بازداشت شده است. محاکمه ۵ متهم در پرونده اخلال ارزی

سخنگوی قوه‌قضاییه از محاکمه ۵ متهم که برخی از آنها کارمند بانک و برخی نیز دلال هستند در پرونده اخلال ارزی خبر داد.

حجت‌الاسلام والسمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای در پاسخ به سوالی در خصوص بازداشت شدن یکی از مسئولان ارشد بانک سپه و آخرین وضعیت بازگرداندن خاوری به کشور اظهار کرد: از بازداشت شدن یکی از مسئولان ارشد بانک سپه اطلاعی ندارم و در مورد خاوری نیز اتفاق خاصی نیفتاده و مسئولان ذیربط پیگیر موضوع هستند. الان نیز کشورهای مدعی مبارزه با فساد حاضر نشدند برای بازگرداندن وی با ایران همکاری کنند.

سخنگوی قوه‌قضاییه در پاسخ به سوال دیگری در خصوص پرونده یدالله روزچنگ متهم پرونده ارزی و اینکه در ارتباط با این موضوع چه تعداد متهم وجود دارد و چند نفر محاکمه می‌شوند، گفت: اتهام اخلال در نظام اقتصادی کشور براساس ماده یک قانون اخلال در نظام اقتصادی تعریف شده است. برای تطبیق مصادیق اخلال در نظام اقتصادی، قاضی یا خودش موضوع را تشخیص می‌دهد یا از بانک مرکزی و وزارت امور اقتصاد و دارایی استعلام می‌کند. اگر چنانچه اخلال در نظام اقتصادی با هدف مقابله با نظام و ضربه زدن به نظام باشد، این مسئله مصداق افساد فی‌الارض است و فرد محکوم به اعدام می‌شود. اما چنانچه اخلال در نظام اقتصادی با هدف مقابله با نظام نباشد و تنها با هدف سودجویی و منفعت‌جویی صورت گیرد، متهم به ۵ تا ۲۰ سال حبس و مسائل پیش‌بینی شده در قانون محکوم می‌شود.

محسنی‌اژه‌ای اضافه کرد: در این پرونده برای تعدادی از متهمین کیفرخواست صادر شده اما برای تعدادی دیگر هنوز کیفرخواست صادر نشده و در میان کسانی که برایشان کیفرخواست صادر شده هم کارمند و هم دلال وجود دارد.

معاون اول قوه قضاییه به طولانی شدن رسیدگی به این پرونده اشاره کرد و گفت‌: رسیدگی به این پرونده یک مقدار طولانی شده که علت آن انجام کارشناسی‌ها است به طوری که در این پرونده چندین مورد کارشناسی صورت گرفته است و انشاءالله زودتر به پایان برسد تا ببینیم حکم چه می‌شود.

وی درباره تعداد کسانی که در حال محاکمه هستند، گفت: اطلاع دقیقی ندارم اما احتمالا ۵ نفر هستند.

اژه‌ای همچنین درباره پرونده جیسون رضاییان و آیا اینکه حکم وی صادر شده است یا نه، گفت: متاسفانه اطلاع جدیدی از این پرونده ندارم. حدود ۲ هفته پیش بود که گفتند آخرین دفاع از متهم گرفته شده و به زودی حکم صادر می‌شود اما در حال حاضر اطلاع جدیدی ندارم.

سخنگوی قوه‌قضاییه در خصوص اظهارات اخیر ابتکار رئیس سازمان محیط زیست مبنی بر اینکه از مسئول سابق اداره کل محیط زیست استان تهران ۵۰ مورد پرونده قضایی کشف شده که این پرونده‌ها مربوط به زمین‌خواری است، گفت: من مطالب خانم ابتکار را نخواندم البته تیتر مطلب را دیدم، احتمالا این موضوع به آن قضیه‌ای باز می‌گردد که چند هفته پیش در همین نشست خبری مطرح شد که احکام برخی پرونده‌ها برای اجرا صادر شده بود و مسئولان محیط زیست نیز اجرای احکام را صورتجلسه کرده بودند و گفته بودند حکم اجرا شده است اما کاشف به عمل آمده است که احکام اجرا نشده باشد. احتمال می‌دهم این قضیه مربوط به آن باشد اما چون دقیقا از مطالب خانم ابتکار بیان کرده اطلاع ندارم نمی‌توانم اظهارنظر دقیق کنم.

وی در پاسخ به این سوال که آیا احتمال سرقت پرونده‌های قضایی وجود دارد یا خیر، گفت: این احتمال وجود دارد و ممکن است چنین چیزی اتفاق بیفتد به طوری که امکان دارد ورق یا اوراقی از یک پرونده در حین انتقال از مکانی به مکان دیگر و یا در مطالعه مفقود شود.