به گزارش پارس به نقل از فارس پس از افزایش نرخ ارز قیمت بسیاری از کالاها از جمله لوازم خانگی در بازار  افزایش یافت.

این مساله به طور طبیعی موجب کاهش قدرت خرید خانوارها شد چرا که برخی لوازم خانگی مانند یخچال از حدود یک میلیون تومان به ۳ میلیون تومان و تلویزیون از حدود ۵۰۰ هزار تومان به  یک میلیون ۳۰۰  هزار تومان رشد کرده است. البته برندهای مختلف، قیمت های متفاوتی دارند و این ارقام میانگین قیمت ها است.

با وجود این افزایش شدید قیمتی در بخش لوازم خانگی هیچ تغییری در سقف تسهیلات خرید کالا انجام نشده و همچنان تسهیلات ۳ تا ۴ میلیون تومانی برای خرید کالا پرداخت می شود. در حالی که با قیمت های فعلی، دریافت کننده تسهیلات تنها این مبلغ را برای خرید دو یا سه قلم کالا می تواند استفاده کند.

یکی از آفات این پدیده به وجود آمدن تقاضاها و صدور فاکتورهای صوری خرید کالا برای اخذ تسهیلات خواهد بود زیرا دریافت کننده تسهیلات در شرایط فعلی برای خرید لوازم خانگی چندان نمی تواند به این مبالغ اکتفا کند.

  هم اکنون با افزایش قیمت لوازم خانگی و خودرو، به نظر می رسد بررسی افزایش سقف این تسهیلات  (قرض الحسنه نیست و بانک ها مشکل چندانی در پرداخت تسهیلات با نرخ سود مصوب ندارند) در شورای پول و اعتبار بسیار منطقی و ضروری است.

مطمئنا یکی از معایب  عدم تغییر  سقف تسهیلات خرید کالا،   کاهش تقاضا در این بازار و رکود در تولید لوازم خانگی  خواهد بود  که برای جلوگیری از بروز این پدیده، تجدید نظر  در آن بسیار ضروری است.