به گزارش پارس محمدحسین برخوردار در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) درباره ی پیشنهاد فوق از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: تنها ۱۵ درصد از واردات به کالاهای ساخته شده اختصاص می یابد لذا به هیچ عنوان نمی شود از مواد اولیه تولید، ماشین آلات، تجهیزات پزشکی و حتی کالاهای ساخته شده در راستای صنعت عوارض دریافت کرد.

وی با بیان این که اخذ عوارض از ماشین آلات، خطوط تولید و امثال آنها باعث افزایش قیمت تمام شده این کالاها می شود تصریح کرد: بار افزایش عوارض به دوش مصرف کننده می افتد زیرا با دریافت عوارض قیمت ها افزایش یافته و هزینه ی اضافی را به مصرف کننده تحمیل می کند.

رییس مجمع واردات با تاکید بر این که عوارض باعث رکود کارخانه ها می شود، بیان کرد: از این رو اخذ عوارض نیم درصدی از واردات صرفا می تواند به کالاهای ساخته شده مصرفی تعلق گیرد نه کالاهای پروژه های عمرانی و تکمیل خطوط تولیدی.

به گزارش ایسنا، امروز پیشنهادی از سوی دولت مبنی بر اخذ عوارض نیم درصدی از واردات و اختصاص آن به صادرات از سوی دولت ارائه شده است.

براساس این تصمیم دولت در سال جدید تصمیم دارد تا با اخذ نیم درصد عوارض از واردات توسعه ی صادرات را انجام دهد.

این تصمیم در حالی گرفته شده که به اعتقاد تصمیم گیران در دولت رونق صادرات می تواند بخش اعظمی از نیاز ارزی واردات کشور را تامین کند. در سال گذشته این موضوع تحقق یافته و صادرات غیرنفتی کشور توانسته است ۷۰ درصد از نیاز ارزی واردات کشور را تامین کند.