به گزارش پارس به نقل از ایسنا، در مراسم همایش بزرگداشت روز هنر انقلاب که از ساعتی پیش ۲۱ فروردین ماه با حضور مدیران فرهنگی کشور برگزار شده بود، سیدمحمدحسینی در سخنانی با بیان اینکه هنرمندان باید تکلیف خود را مشخص کنند، افزود: انسان دارای افکار آزاد و صاحب اراده است و خودش مسیر را تعیین می کند. امیدوارم هنرمندان عزیز ما در مسیر افرادی مثل آوینی گام بردارند به ویژه امسال که باید حماسه آفرینی کرد.

وزیر ارشاد ادامه داد: همه ی اقدامات آوینی از روی اخلاص بود و شهادت مهری بر اخلاص این استاد بزرگوار محسوب می شود.

وزیر ارشاد پس از خواندن ابیاتی در وصف شهید آوینی بیان کرد: هنر انقلاب در باور انقلابی افرادی چون آوینی تجلی یافت که چون کاروان نهضت به حرکت درآمد آنها با نسخه ای از عرفان به غافله سالار پیوستند، پیمانی بستند و آن را نشکستند. یا به خیل شهیدان پیوستند و یا پایبند عقایدشان هستند.

او با اشاره به سخنان امام خمینی (ره) در ادامه سخنانش گفت: به قول معمار انقلاب اسلامی، تنها هنری مورد تایید قرآن است که صیقل دهنده اسلام ناب محمدی باشد که به پاس آن هنر اسلامی را در آئینه هنر انقلاب متجلی سازد.

وی افزود: چنین هنرمندانی انسان هایی آگاه و مقربان درگاه هستند که قلم به هنر ایشان، دهان به عجز باز می کند.

به گزارش ایسنا، در بخش دیگری از این مراسم معاون امور هنری وزیر ارشاد ضمن تبریک سال حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی در سخنانی گفت: حوزه هنر انقلاب و در طول ۳۴ سال اقدامات زیادی انجام شده است جریان هنر در این سالیان فراز و نشیب داشته و هنر به عنوان ابزاری بی بدیل نقش آفرینی گوناگونی در عرصه انقلاب داشته است.

حمید شاه آبادی ادامه داد: تفاوت هنر دینی از هنر غربی دارا بودن هدف در هنر متعالی است آنچه امروز ما را در کنار هم جمع می کند سالروز شهادت سید شهیدان اهل قلم است که دیدگاه های متفاوتی در مورد او وجود دارد و امروز در کنار هم جمع شده ایم تا یادآوری کنیم در حوزه انقلاب چه کردیم و چه باید انجام دهیم.

او یادآور شد: فراموش نمی کنیم انتظاراتی را که امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری از جریان هنر در کشور داشته اند. تا چه حد توانسته ایم این انتظارات را برآورده کنیم و تا چه حد مسیر هنر ما هم طراز با انقلاب اسلامی است. این سوالی است که باید از خودمان بپرسیم.

شاه آبادی اضافه کرد: باید چشم انداز افق آینده را ترسیم کنیم این همایش ها شاید فرصتی باشد که این موضوع را گوشزد کنیم تا آن طور که امام خمینی (ره) گفتند تنها باید به هنری پرداخت که راه ستیز با جهان خواران شرق و غرب باشد و امام بین هنر و مبارزه میثاق قائل هستند اما امروز در کجا هستیم و چقدر با این موضوع فاصله داریم.

شاه آبادی تاکید کرد: از نظر آوینی هنر و احساسات جدا از اعتقادات نیست. آیا می شود احساس را مستقل از اعتقاد بیان کرد. آیا نباید به دنبال مهارت افزایی در این حوزه باشیم.

وی افزود: اگر امروز به داشته ها و ظرفیت های بزرگ انقلاب اسلامی نگاه می کنیم به قله های بزرگی می رسیم که کارهای هنری ارزشمند در این سال ها کم نبوده است اما صحبت من نمونه ای از فعالیت نیست بلکه از جریان هنری صحبت می کنم که نگاه انقلاب اسلامی را بیان کند.

معاون امور هنری خاطر نشان کرد: باید به دنبال هنر انقلاب باشیم تا ارزش های انقلاب را با زبان هنر بیان کنیم.

شاه آبادی تاکید کرد: اگر می خواهیم در حوزه هنر انقلاب حرفی برای گفتن داشته باشیم باید به سرمایه گذاری در این حوزه بپردازیم. برای مثال آوینی یکی از آنهاست که نسل جوان از نوشته های او بهره مند می شوند و از او می آموزند اما همه اینها مستلزم ایجاد بستری برای کارشناسان است.

او با بیان اینکه در گذشته مدیران در زمان بحران ها به تشکیل جلسه برای رفع مشکل می پرداختند گفت: حاصل بعضی از این جلسات تاسیس دانشگاه امام صادق (ع) بود که خودش اساتید زیادی به جامعه تحویل داد. ما هم به دانشگاهی برای هنرهای اسلامی نیازمندیم و برای اینکه به هدف غایی چنین همایش هایی دسترسی پیدا کنیم باید تمام ظرفیت خود را برای تربیت نیروهای متخصص به کارگیریم. برای رسیدن به هدف متعالی باید هدف معین داشت.

به گزارش ایسنا، در این همایش که به مناسبت سالگرد شهادت مرتضی آوینی برگزار شده است، هم اکنون ارکستر سمفونیک تهران در حال اجرای قطعاتی مناسبتی به رهبری نادر مرتضی پور است که اولین اجرای این ارکستر در سال ۹۲ محسوب می شود.