به گزارش پارس ، تسنیم به نقل از رویترز، قاچاق سوخت از ایران به پاکستان آنچنان پرسود است که قاچاقچیان مواد مخدر نیز کسب و کار سنتی خود را رها کرده و به قاچاق گازوئیل از ایران روی آورده اند.

برخی از کالاهای قاچاق از طریق کوه ها در بطری های پپسی و توسط کودکان انجام می گیرد. بخشی نیز توسط کامیون های باری و یا توسط قاطر حمل می شود.

بر اساس این گزارش در حالی که کشورهای غربی تحریم ها علیه ایران را شدت بخشیده اند، عده ای در ایالت بلوچستان پاکستان از این تحریم ها منتفع می شوند.

یک قاچاقچی سابق مواد مخدر از شهر مند پاکستان در نزدیکی مرز ایران در این باره گفت: « چرا قاچاق مواد مخدر، وقتی می توان همان مقدار پول از طریق قاچاق گازوئیل به دست آورد؟ این کار دارای امنیت بیشتری است. به علاوه الان نام من یک تاجر موفق است، نه یک دلال مواد مخدر. »

بر اساس این گزارش، تحریم ها علیه ایران قاچاق گازوئیل را فوق العاده درآمدزا ساخته است. همچنین امکان دست داشتن نیروهای امنیتی پاکستان مستقر در بلوچستان در قاچاق سوخت از ایران مطرح شده است.

در نوشکی، شهری کوچک در ایالت بلوچستان، قاچاقچیان سوخت ترس چندانی از قانون ندارند. سالها، گازوئیل قاچاق شده از ایران مکمل ۲.۷ تا ۳ میلیون تن گازوئیلی بود که دولت پاکستان هر سال از کویت وارد می کرد.

اما این روند در اواخر سال ۲۰۱۰، یعنی زمانی که ایران یارانه سوخت را قطع کرد، برچیده شد. اما بساط قاچاق سوخت از اواخر سپتامبر، یعنی زمانی که فشارهای غرب منجر به کاهش ارزش ریال ایران شد، مجددا برقرار شد. بدین ترتیب قیمت سوخت گازوئیل برای خریداران پاکستانی حتی ارزان تر از قبل شده است.

قیمت گازوئیل آزاد در ایران ۴۵۰۰ ریال در هر لیتر (۱۵ سنت) است که کمتر از قیمت آب معدنی است. در پاکستان، قیمت هر لیتر سوخت گازوئیل قاچاق ۱۰۴ روپیه است (۱.۰۶ دلار) است که یک هفتم قیمت گازوئیل آزاد در ایران است. قیمت رسمی سوخت گازوئیل در پاکستان۱۱۲ روپیه در هر لیتر است.